Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Modetrender hösten 2022 – Metro Modes stora guide

Vilka snygga trender bör du inspireras av när du klär dig i höst? Metro Modes redaktion har tittat närmare på vad som gäller för den kommande årstiden och satt ihop en lista med ledord för höstens stora trender 2022!

Foto: By Malina

Stickade klänningar

Det perfekta plagget att bära när sommaren går över i höst.

Croco-läder

Läder är alltid ett säkert kort, men i höst älskar vi crocomönstret.

Det sköna setet

Att gå tillbaka till rutiner kan kännas tufft, men ett snyggt bekvämt set fr oss att behålla semesterkänslan.

Statementskärp

Ett statementbälte lyfter din outfit till nästa nivå.

Fransar

Kappsäsongen är snart här, och i år vill vi ha den bohemiska touchen.

Maxiklänningar och kjolar

Den här säsongen får klänningar och kjolar gärna vara fotsida, något som kan tyckas vara en helomvändning efter våren och sommarens trendiga minikjolar. Men släng inte ut minikjolen för det – på Chanel, Oscar de la Renta och flera andra modehus visningar inför denna säsong har vi sett flera minikjolar i prydligt rutigt och tweed.

Skinnjackor och bomberjackor

Skinnjackan har gjort en comeback på modescenen, mycket tack vare sociala medier, och även bomberjackor syntes på flera av de stora modehusets visningar inför AW22. Extra coolt är det förstås om du lyckas lägga vantarna på en vintage-jacka, men om du väljer att investera i en ny skinnjacka hittar du några användbara skötselråd här.

Korsetter

Ja, du läste rätt. Gen-Z älskar korsetter, något som märks på TikTok där hashtaggen #CorsetTok har flera miljarder visningar. Flera av de stora modehusen – däribland Gucci, Versace och Dior – har satsat på toppar och klänningar med insydda korsetter inför denna säsong, så trenden är ett faktum.

Kostymer och oversized kavajer

Oversized kavajer har varit heta ett bra tag nu och fortsätter att vara det även i höst och vinter. Men istället för att balansera ut kavajen med en snävare underdel så kommer silhuetter som är oversized från topp till tå dominera denna säsong – med andra ord kan du med fördel bära kavajen med de vida byxor som vi sett så mycket av under året.

Glitter och paljetter

Efter det svårmod som pandemin förde med sig är det inte konstigt att vi nu ser en motreaktion i modevärlden. Denna höst och vinter lägger vi därför lite extra krut på våra outfits när vi går ut: tänk korta magtröjor, kjolar med låg midja, glitter och paljetter. Låt festen börja!

Källor: Vogue, Who What Wear

KÖP

Foto: By Malina

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!