Mode

Möt hösten med varm belysning och mjuka material

Äntligen höst! Årstiden som ger oss chansen att klä oss varmt och längta hem till vardagsrumssoffan. Metro Mode tipsar om hur vi möter hösten på bästa sätt.

Hemmakvällarnas årstid är här och det är hög tid att fixa ett hem som du kan längta till. I höst är det mjuka material och belysning som gäller. Låt dig inspireras och ge ditt hem ett lyft med smarta knep.
Att inreda med textilier är ett väldigt enkelt sätt att ge hemmet en ny stil, och lättare att byta ut än tapeter och väggfärg. Dessutom kan det binda ihop hela inredningen.

Ett tips är att utgå från något i hemmet som du är extra förtjust i, till exempel en matta, och sedan plocka upp färgerna från den i dina andra mjuka detaljer för att skapa en enhetlig känsla. En bra regel är att låta en färg återkomma på tre ställen i ett rum.

När det kommer till belysning är LED-lampor den trendkänsliges vän. De går att variera i det oändliga och är dessutom bra ur miljö- och kostnadssynpunkt. Andrea Brodin listar fem anledningar att hänga med i LED-trenden.
1. Den långa livslängden. En LED-lampa kan lysa upp till 50 000 timmar.

2. Ersätter du en glödlampa med en LED-lampa är energibesparingen 80–90 procent.

3. Den låga energiförbrukningen bidrar till ett lägre koldioxidutsläpp. Dessutom innehåller de varken kvicksilver eller andra tungmetaller.

4. LED-lampans minimala värmealstring minskar brandrisken.

5. Den blygsamma storleken gör att de funkar utmärkt till att piffa hemmet med. Till exempel kan man använda ljuslister för att skapa snygga effekter i hyllor, längs med taklister, bakom sänggaveln eller under tv-bänken.

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!