Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

NÅGRA SNABBA MED SÅNGFÅGELN LINDA SUNDBLAD

“Min parfym leder alltid till ett första samtal”. Så säger sångfågeln och stilikonen Linda Sundblad som är aktuell med sitt nysläppta EP-album “Öppna ditt hjärta så ska du få” och nya singeln “De e som de e” i Norge.

Mitt favoritplagg var..
Ett par cowboyboots som min pappa köpte till mig i Nashville när han var där 1991. De hade en liten stålhätta framtill och ett feminint lite plufsigt stövelskaft. När jag var liten så var jag väldigt rädd om allting. Oftast tog jag endast fram stövlarna för att beundra dem, och dessutom vart de för små. Tack och lov att man växer upp och börjar leva i nuet.

I högstadiet såg jag ut som..
En kille, fast jag ändå var rätt tjejig. Jag hade en identitetskris hela högstadiet. Ena dagen dök jag upp som punkare, andra för att briljera som skejtare eller ravare. Jag hade även en look a like-outfit a’la Robyn då hon slog igenom 1995 när jag var en fjortis.

Men nu har jag hittat min stil och den är..
Jävligt bekväm, jag var galnare förut. Men nu spenderar jag min mesta tid i mjuka tränings- eller yogakläder som tar över mer och mer. Men när jag står på scenen är jag fortfarande en clown som älskar att bland och integrera stilar på ett unikt och smakfullt sätt.

Min stilförebild är..
Björk. Hon var före alla Gaggisar även om Lady Gaga också såklart är fab. Men jag har tröttnat på “more is more” modet och uppskattar just nu enkelhet och smakfullhet. Inte just minimalism, men inte så eftertänkt utan mer bara vara.

Det värsta jag vet när folk tar på sig..
Päls.

Jag önskar att jag hade råd med..
Inget. Har allt jag behöver och är det någon dyrgrip jag hittar och det är meningen att den ska bli min så är det 70 % rea.

När jag vill göra intryck har jag på mig..
Svår fråga, för det beror på vem jag vill göra intryck på. Men det som alltid är ett säkert kort, oavsett vem jag ska träffa så är det min doft som är viktigast. Min parfym brukar alltid vara en succé både hos damer och herrar och blir alltid ett trevligt första samtal.

Jag skulle vilja begravas i..
Ett par utsvängda, slitna jeans. Mina blåa denimskor från Jeremy Scott med vingar på, för det kan vara bra att ha vingar i himlen, min Morrissey t-shirt och sedan en mjuk och skön jacka. Eller nej, helt naken förresten.

Av. PETRA TUNGÅRDEN

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!