Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

NÅGRA SNABBA MED STYLEINS CHEFSDESIGNER ELIN NYSTRÖM

Elin Nyström är chefsdesigner för sitt eget märke, Stylein, som idag är ett av Sveriges ledande modemärken.

Mitt favoritplagg var..

Min gamla svarta dunjacka från Moncler. Eftersom jag var gymnast i 15 år och reste mer än halva tiden av året var det viktigt med rätt jacka under alla långa färder. Den var så lätt och underbar och kändes som en dröm och ett täcke på en och samma gång.

I högstadiet såg jag ut som..

Oj… Jag såg nog ut som en kopia av min storasyster, som är sex år äldre än mig. Jag utvecklade liksm olika system hur jag skulle kunna sno hennes kläder på ett sätt som i slutändan inte skulle nå hennes vetskap. Väldigt lurigt!

Men nu har jag hittat min stil och den är..

En blandning av feminin lyx och svart edge. Jag har en passion för kvalité och vill alltid se till så att jag har de finaste, mjukaste och härligaste kvalitéeterna mot min kropp. Det är därför mitt märke Stylein numera bara presenterar lyxiga kvalitéter som siden, mocka, angora och underbart mjuk jersey.

Min stilförebild är..

Här önskar jag att jag hade ett klockrent och enkelt svar med det har jag tyvärr inte – mina förebilder och inspirationskällor är nämligen så många och blandade. Det är precis som att jag plockar ur russinen ur kakan på både människor runtomkring mig och på kända profiler som musiker och andra typer av artister. Jag brukar ofta tänka att jag som modedesigner mest snor åt mig andra människors energier och sedan omvandlar dem till ett kreativt kaos som sedan på något märkligt sätt blir en kollektion. Flummigt, jag vet, så det är tur att jag har världens bästa tjejer i mitt team som ser till att hålla mig på rätt spår.

Det värsta jag vet när folk har på sig..

Rent spontant svarar jag otroligt obekväma klädesplagg. Däremot har jag en policy som jag har följt i 10 år nu, som är att jag inte ska gå runt och leka “stilpolis”. Mitt jobb som modedesigner är att inspirera andra människor till att bära Stylein och inte till att dissa vad andra gör eller har på sig.

Jag önskar att jag hade råd med..

Ännu fler skor och väskor! Jag lägger inte så mycket pengar på kläder eftersom jag mer eller mindre bara bär mitt eget märke, däremot älska jag att köpa nya accessoarer. Just i denna stund är jag påväg hem från Paris modevecka där jag jobbat i 4 dagar. I belöning och som en bonus för hårt slit gav jag mig själv ett par alldeles för dyra, men attans så snygga skor i present. Förutom accessoarer så håller jag på att utvecklas till någon typ av matnörd som går igång på ostar och annan lyx. Så den dagen jag blir rik kommer jag alltid att ha fina ostar i mitt kylskåp!

När jag vill göra intryck har jag på mig..

En ny färg på läpparna och vackra skor. Jag har väldigt ofta på mig samma kläder till jobbet som på kvällen. Vår filosofi hos Stylein är att alltid skapa kläder som du kan ha på dagen som till kvällen. Med några enkla justeringar ska du kunna omvandla klänningen du hade på jobbet till något annorlunda på kvällen om du tillexempel ska ut på några drinkar. Men min nya grej för att göra intryck är att komma i min nya Mercedes. Jag älskar den här bilen nästan lika mycket som mina skor.

Jag skulle vilja begravas i..

Min fästmans kashmirtröja. Jag köpte den till honom i Paris men sedan snodde jag tillbaka den eftersom den var så skön. Men så länge den luktar som han gör känns det som att jag kommer somna in varm och lycklig.

Av. Caroline Sandström

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!