Mode

Norska designern Peter Dundas designern bakom Mary J. Bliges Super Bowl-outfit

I årets upplaga av Super Bowl intog artisten Mary J. Blige scenen iförd en outfit signerad den norske designern Peter Dundas.

Foto: Instagram @evbousis

Den norske designern Peter Dundas lanserade sitt märke Dundas för fem år sedan, då Beyoncé bar flera av hans kreationer under sina framträdanden på 2017 års Grammygala. Under gårdagens Super Bowl syntes en av hans skapelser på ännu en stor artist: Mary J. Blige.

Dundas, som tidigare har jobbat för några av modebranschens största namn som Jean Paul Gaultier, Emilio Pucci och Roberto Cavalli, berättade för Vogue att han såg fram emot det hedervärda uppdraget eftersom han beundrar Bliges passion:

“Mary har förmågan att fånga så mycket i sina texter, sedan sjunger hon dem med sån passion. Jag ville skapa något som kunde spegla hennes person och få henne att känna sig som sitt bästa jag”, säger han i en zoomintervju med magasinet.

Pryddes av 10 000 Swarovski-kristaller

Dundas berättar även att han hade artistens något oförutsägbara rörelsemönster i bakhuvudet när han designade hennes outfit – en vit och silverfärgad bodysuit utsmyckad med 10 000 Swarovski-kristaller.

“Mary rör sig mycket, men hennes rörelser är impulsiva /…/ Vissa artister planerar varje steg de tar, men Mary sjunger från hjärtat och reagerar i stunden. Utstyrseln måste kunna göra allt hon behöver.”

Mary J. Blige själv verkade minst sagt nöjd med resultatet:

“Jag ville se fantastisk ut och vara bekväm. Sexig och het men bekväm. Det betyder så mycket att framträda på Super Bowl, det är en sån triumf och vinst. [Detta] fångade allt; färgerna som jag älskade i kombination med det glitter som jag har växt i.”

Källor: Vogue, Harper’s Bazaar, CNN

Foto: Instagram @evbousis

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!