Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Nu har Gina Tricot jeans som är framtagna för att sitta i – och de är så snygga!

Att jeans är riktigt snygga att bära, men kan vara hemskt obekväma att sitta i, håller nog många av oss med om. Det vill Louise Linderoth råda bot på med sin jeanskollektion som hon tagit fram tillsammans med Gina Tricot!

Foto: Gina Tricot

Det är 27-åriga modedesignern Louise Linderoth som har tagit fram kollektionen. Till vardags studerar hon för att ta sin Masters-examen på Textilhögskolan i Borås, samtidigt som hon också arbetar med sitt eget märke Lou Dehrot för att utmana normer i modevärlden. I en intervju med Gina Tricot berättar hon att hennes liv förändrades för alltid när hon var tio år, då i princip inte alls kunda använda sina ben efter en ryggmärgsskada orsakad av en immunologisk överreaktion.

Handlar om hur mode presenteras

När hon var yngre kände hon sig utestängd från modevärlden och som en outsider – inte bara baserat på hur plaggen satt på henne, men också på grund av hur plaggen vanligtvis visades upp.

– Under mina designstudier har jag insett att det handlar mer om hur en kropp presenteras, och sammanhanget som den presenteras i, snarare än kroppen i sig. När det kommer till passform är det otroligt viktigt att förstå kroppens form, position och funktion för att uppnå den där känslan av att bära ett plagg som lyfter en.

Louise berättar att hon inte vill att någon ska känna sig utestängd från modevärlden baserat på kroppen de befinner sig i, en känsla som hon upplevde när hon var yngre.

– En av mina största drivkrafter för min kreativitet är att se möjligheter till att influera representation och öppna vägar till en mer kroppsinkluderande modevärld, säger hon i intervjun.

Är skapade för att följa kroppen

Nu finns alltså hennes kollektion Lou Dehrot Seated Jeans, som hon tagit fram tillsammans med Gina Tricot, i butik och online. Jeansen är designade för att följa kroppen i en sittande position, vilket bland annat innebär att de har lite extra tyg baktill och högt placerade bakfickor. Med andra ord passar de bra för den som sitter i till exempel rullstol eller permobil men också på en skrivbordsstol eller andra stolar – perfekt även för den som sitter framför datorn hela dagarna, alltså!

Här nedan hittar du jeansen i kollektionen!

Blå mom-jeans KÖP

Blå mom-jeans

Pris: 799 kronor.

KÖP

Nästa bild
Svarta mom-jeans KÖP

Svarta mom-jeans

Pris: 799 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blå slim-jeans KÖP

Blå slim-jeans

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild
Grå slim-jeans KÖP

Grå slim-jeans

Pris: 799 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!