Mode

Nu vet vi äntligen när Uniqlo öppnar sin allra första butik i Sverige!

Vi har tidigare skrivit om att den japanska klädkedjan Uniqlo ska öppna sin första butik i Sverige och nu vet vi äntligen när det kommer att ske. Vi behöver inte vänta särskilt länge!

uniqlo_oppnar_i_sverige__mmcompress-normal__

Foto:Getty images/Uniqlo

Nu är det alltså klart att Uniqlo kommer att slå upp portarna till sin första butik i Sverige och vi har precis fått reda på att det kommer ske – 24 augusti. Denna butik är även Uniqlos första butik i Norden. Klädkedjan satsar på kläder till både kvinnor, män och barn som ska vara tillgängliga för alla till ett lågt pris. De fokuserar mycket på kläder som ska fungera för många människor i alla olika åldrar.

Den nya butiken kommer vara 1,580 kvadratmeter stor och vara på fyra våningar. Den kommer ligga i det så kallade Sverigehuset intill Kungsträdgården i Stockholm, närmare bestämt på Hamngatan 27.

Uniqlos VD, Tadashi Yanai, tycker att det är en stor ära att få lansera klädkedjan i Sverige och säger att han hoppas att svenskarna kommer att ta det till sig.

– Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018. Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt, säger Tadashi i ett pressmeddelande.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!