Mode

Ny utställning i Stockholm – nu kan du se Alicia Vikanders fantastiska Oscarsklänning

Idag öppnar Sven Harrys konstmuseum dörrarna till den nya utställningen Couture – Världens hemligheter. På utställningen får du se haute couture-klänningar från bland annat Louis Vuitton och Alexander McQueen, som burits av våra svenska stjärnor och prinsessor. Vi kan inte tänka oss en bättre helgaktivitet!

Foto: Charles Hammarsten & REX

På utställningen kan du, förutom att njuta av de fantastiska klänningarna, lära dig mer om det maxade haute couture-modet. Utställningen ger dig en chans att utforska modets spännande historia, hur det ser ut idag och hur det kan se ut i framtiden i förhållande till hållbarhet. Detta har gjorts möjligt tillsammans med Beckmans Designskola där elva elever har fått blicka framåt och tolka haute couture-modet.

Foto: Sven Harrys konstmuseum

Klänningarna som visas har lånats ut av de svenska och danska hoven och olika designers. Flera kända internationella modehus är representerade, bland annat Louis Vuitton, Balmain och Alexander McQueen. När det kommer till svenska designers kan du se skapelser från bland annat Bea Szenfeld och Ida Sjöstedt.

Utställningen kommer kunna ses mellan 26 januari 2018 och 2 April 2018.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!