Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

NYTT STJÄRNSKOTT I MODEVÄRLDEN

 

INEZ-NY är ett nytt spännande stjärnskott på designhimlen – värt att hålla ögongen på i höst. Ett klädmärke med hög modegrad, spännande former och materialval. Metro Mode är först med att fråga ut den svenska designern Inez Alicia Mariano Lindström om det redan hyllade klädmärket.

 

   347474       

 

Vad har varit kärnan i skapandet av ditt nya märke?

– Enkelhet, form och materialstruktur, med ett öga för stilfulla detaljer. INEZ-NY fokuserar mycket på hållbarhet där alla material kommer från naturfibrer och vi arbetar hårt med att bygga långa och hållbara relationer med lokala gårdar och jägare runtom i Sverige. Just naturen är en stor inspirationskälla för mig och något jag alltid fascinerats av.

 

Vad tycker du saknas i svenskt mode och hoppas på att få se mer av i framtiden?

– Jag saknar spjutspetsdesign, det gäller inte bara i Sverige utan även övriga världen. Jag önskar att designers vågar mer och skapar egna formspråk som är unika och utmärkande för just dem. Jag tror att det är vad som krävs för att vi ska kunna se ett nytt modehus i klass med Balenciaga, John Galliano eller McQueen.

 

Höstens tre stora trendplagg enligt dig?

– I höst vill jag klä mig i stora filtade kimonoinspirerande jackor, vida oversizebyxor och tajta stickade toppar i intressanta materialstrukturer. Både The Row och J.W.Anderson visade fantastiska kollektioner för hösten 2014 som representerar just detta.

 

347463

 

Finns det någon kläddesigner du inspirerats mycket av?

– Cristóbal Balenciaga är min absolut största inspirationskälla. Hans formspråk var otroligt nyskapande med hans skulpterade siluetter och skräddade plagg. Även sättet han arbetade på inspirerar mig. Plaggen är så otroligt välarbetade, och han har verkligen gjort ett avtryck på mig – både som inspirationskälla och legend.

 

Vem är kvinnan som du gärna ser bära dina plagg?

– Hon är en stark, driven och kreativ kvinna som är aktiv på fritiden och uppskattar naturen. Hon söker det lilla extra när hon handlar kläder. Kvalitet, material och passform är viktigt för henne, hon vill bära plagg som beskriver personen hon är. En person jag önskar skulle bära mina plagg i framtiden är lite fånigt nog min mamma. Hon har precis de kvalitéer som kvinnan jag designar för har, en stark, vacker karriärskvinna. Ingen skulle bli lyckligare är jag om hon bar INEZ-NY till någon stor modegala eller till något glamouröst möte under modeveckan i Paris. Men sen skulle jag ju inte säga nej om Vanessa Traina eller Alexa Chung skulle bära INEZ-NY, de ligger också lite närmre min målgrupp.

 

Många unga tjejer och killar drömmer om ett eget klädmärke. Vilken är din största lärdom som är bra att ha med sig för att lyckas?

– Det viktigaste är nog att jobba riktigt hårt och veta att vägen dit inte är en dans på rosor. Jobba mot ditt mål, våga sticka ut och var dig själv från början till slut. Under min första dag på Parsons sa rektorn något till mig som jag kommer bära med mig varje dag I resten av mitt liv:

”Tro aldrig att du är fullärd, var nyfiken och lär dig någonting nytt av varje människa du möter. Var trevlig och ödmjuk hur hårt det än kan vara ibland och var alltid snäll för du vet aldrig vem du jobbar för eller med i framtiden.”

– Jag har lärt mig att så länge man är ödmjuk så kommer folk ihåg dig, det är nämligen en ganska ovanlig egenskap i denna bransch, åtminstone här i New York.

 

347470 347478 347462 347481 347484 347479 347474 347485 347477 347472

 

– Martin Hansson

Foto. INEZ-NY LOOKBOOK

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!