Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Off shoulder – säsongens hetaste skjorta våren 2016

Skjortan utan axlar är lika otippat självklar denna modevår som snö i april. Sekunden man vände bort huvudet och råkade rensa ut den ur garderoben sedan dess tidigare storhetstid för ett par säsonger sedan, så kom den tillbaka. I en ganska stor modeektvation dessutom, nämligen en av våren 2016s hetaste silhuetter. För trodde du att du sett nog av plagg som verkar sakna en axel, eller låt oss säga ett halvt underben, då trodde du fel. Off shoulder-toppen matchas nämligen allra helst med ett par culottes.

För den oinvigda som fortfarande tror att för korta byxor går under namnet piratbyxor, så kan vi upplysa er om att culotterna är piratbyxornas mycket hetare kusin från huvudstaden. Så har du precis som vi denna vår en förkärlek till både off shoulder-skjortor och culotter, så bär du alltså dessa med fördel tillsammans. För att ta looken från 80 till 100 föreslår vi ett par lågt hängande örhängen (axlarna behöver ju inte bli ensamma bara för att de råkar vara bara) och skor med lite höjd.

Vågar du köra på glam-tant á la Gucci är ballerinaskorna med klossklack den rätta vägen att gå. Då kan det även vara så att det är värt att locka ut en kollega på gatan under halv tio-rasten för att föreviga dagens klädval med en Instagrambild. Är du inte riktigt där än, så fungerar ett par boots alldeles utmärkt det med. Äger du ingetdera, står säsongens retrosneakers till ditt förfogande (tänk Converse och Nike Cortez). Som du ser är möjligheterna oändliga.
Foto: Tibi SS16

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!