Mode

Oscar Arrsjö: “Så fort man kommer utanför tullarna står Foppatoffelsmännen där”

Oscar Arrsjö
Mitt Modeliv med stilsäkra Oscar Arrsjö – grundare till modesajten Fashionisland.se och TV4:s herrmodeexpert.
 
Jag trivs bäst att gå klädd i…
En tunn skinnjacka, svarta eller grå korta uddabyxor och de av mig designade double monkstrap-skorna i full grain, ett samarbete mellan min fantastiska modesajt Fashionisland.se och Loake1880. Utan strumpor förstås.
 
Min mest minnesvärda stilmiss var när…
Det har typ varit mitt jobb i ett över ett decennium att undvika stilmissar så den senaste tiden hoppas jag att jag klarat mig. Men jag minns att jag vid 17 års ålder lånade min nuvarande svågers skinnbyxor med snörning i sidorna inför ett besök på en rockklubb. Det var ingen vacker syn.
 
Det dyraste jag köpt i klädväg är…
Min Zenithklocka. Men den är värd varenda krona. Ibland när jag tvivlar på mig själv brukar jag sätta klockan mot örat och lyssna på det fantastiska ljudet som det mekaniska verket El Primero ger ifrån sig. Det motiverar mig alltid. Det är kul med klockor. Nu har jag precis bytt klockarmband också så den känns som ny igen.
 
Det värsta jag vet när folk tar på sig är…
Jag överväger en karriär som politiker enkom för att driva igenom Lagen mot Foppatofflor och trekvartsbyxor. Så fort man kommer utanför tullarna, till exempel till Nacka där jag är uppvuxen, står de där: Foppatoffelsmännen. De äter gärna glass i sina trekvartsbyxor och kortärmade rutiga skjortor, rör sig långsamt och tycks inte alls bekymra sig över att de förstör min utsikt.
 
Jag vill begravas i…
En yppig barm hos den jag älskar.
 
Om jag fick återuppleva ett barndomsminne igen hade det varit…
Jag älskade verkligen min barndom. Faktiskt så till den milda grad att jag hade grav ångest för att bli stor, så det finns mycket som jag skulle vilja återuppleva. Mina föräldrar tog med mig och syrran på en mängd härliga semestrar och jag tror att Disney World i Florida var en favorit. Det hade varit kul att uppleva igen. Och jularna med mor- och farföräldrar var fantastiska. Det var på den tiden när man läste ur bibeln framför brasan och pyntade krubban. Mycket har förändrats sedan dess, men jag tror fortfarande på tomten.
 
Jag önskar att jag hade råd med…
De senaste åren har jag börjat störa mig på att den svenska vintern är för lång, förmodligen ett ålderstecken, så det skulle vara behagligt att under januari, februari och mars hänga i något skönt romdrinkland. Det behöver i och för sig inte kosta så mycket utan handlar mer om lyxen att inte vara bunden till en plats för jobbet, vilket rimmar dåligt med personalansvar.
 
Det första jag gör när jag kommer hem är att…
Byta om till träningskläder och springa ner till Sats Odenplan. Jag gillar att kapa hörn, så det skulle vara mer effektivt att gå direkt från kontoret. Men min paranoida natur gör att jag inte vågar låsa in datorn i ett skåp där.
 
Om jag fick åka var som helst här och nu hade jag…
Hoppat på första bästa plan till Söderhavet och seglat runt där i ett par veckor. Min kära vän och seglarkompis Staffan Jorup seglade runt jorden och sa att det var den bästa etappen.
 
 
Av: Elina Malm
 
Läs även:
Mitt Modeliv med Sandra Beijer: “Det här ger mig rysningar”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!