Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

oscar de la renta släpper in John Galliano i branschen igen

Det var för ungefär två år sedan designern John Galliano fick sparken från Christian Dior och hela modevärlden men nu släpps han in i Oscar de la Rentas värld och studio under tre veckor.

Det var för ungeför tvår år sedan modeskaparen John Galliano förlorade sitt jobb efter antisemitiska uttalanden på en bar i centrala Paris där han uttryckte “jag älskar Hitler” inför flera personer. Modeskaparen jobbade då för det anrika modehuset Christian Dior som inte uppskattade hans beteende som ledde till att han  blev avskedad med omedelbar verkan från både modehuset och hela modevärlden. De flesta vände honom ryggen förutom ett fåtal personer där supermodellen Kate Moss och Anna Wintour har varit ett stort stöd under hela processen. Det var länge sagt att modeskaparen aldrig skulle bli accepterad i modevärlden igen men nu vänder modeskaparen och couture fantasten Oscar de la Renta på steken när han öppnar upp dörrarna för Galliano till hans studio. Den oväntade nyheten kom igår och det som är sagt är att de la Renta har bjudit in Galliano till hans studio under de närmsta tre veckorna.

“John och jag har känt varandra under flera år och jag är en stor beundrare över hans talang,” berättade de la Renta för WWD. “Han har jobbat länge och hårt med att återhämta sig efter skandalen vilket gör att jag är glad över att jag kan ge honom chansen att ta plats i modevärlden igen och ta plats i en miljö där han har varit så kreativ. ”

När stjärnan Galliano föll förlorade modevärlden en av sina duktigaste och skickligaste designerns men i och med de la Rentas erbjudande kanske modehistorien kan skrivas om igen. Detta är ett stort steg för designern och kan bli en av de största återkomsterna någonsin.

“Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över att Oscar bjuder in mig till hans studio och till en sådan familjär miljö en designstudio är för mig,” sa Galliano till WWD. “Hans stöd och tro på mig är ödmjuk.”

 
Av. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. ALL OVER PRESS

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!