Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Otippade arvingen – Karl Lagerfelds katt Choupette kan ärva den enorma förmögenheten

Den starka kärleken till ett djur är vi nog många som har upplevt. Karl Lagerfeld var en av dessa, hans katt Choupette betydde otroligt mycket för honom och efter modeikonens bortgång ser det nu ut att bli katten som får ärva en stor del av förmögenheten.

 Foto: Rex Features/Instagram

I tisdags förlorade världen mode-legendaren Karl Lagerfeld. Chefdesignern för Chanel ska haft en förmögenhet på 200 miljoner dollar vilket motsvarar ungefär 1,9 miljarder svenska kronor och frågan om vem som ska ärva detta har väckts hos många. Det ser nu ut som att Lagerfelds katt Choupette kommer att ärva en stor del av pengarna, vilket enligt tysk lag är möjligt om hon nomineras som arvinge genom en förening eller stiftelse.

Karl Lagerfeld var kattvakt åt katten Choupette 2011 då hennes förra ägare modellen Baptiste Giabionic, var ute och reste. När Lagerfeld sedan skulle lämna tillbaka katten ska han ha vägrat då han tyckte för mycket om henne. Choupette ska ha levt ett liv i lyx och haft både en säkerhetsvakt, personlig kock och två hembiträden. Tidigare ska även Karl Lagerfeld sagt att han hade kunnat gift sig med Choupette om detta varit lagligt.

– Det finns inget äktenskap än, för människor och djur. Jag trodde aldrig att jag kunde bli så förälskad i en katt, sa Karl Lagerfeld, enligt Metro UK.

Enligt Metro UK sägs det, förutom katten, Choupette, även bli modellen Brad Kroenig och Kroenigs son som får ärva en del av summan. Brad Kroenigs son var även gudson åt Karl Lagerfeld.

Källa: Metro UK

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Wishing you and yours a merry holiday, with love from Karl and Choupette. #KARLHOLIDAYS

Ett inlägg delat av KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!