Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

”Personlighet för mig är det ultimata tillbehöret”

 

aacbac6112b5ce5d54f79b57bd9a1e7b_980x0_t3_60

 

 

Modevärldens ready-to-wear älskling från Frankrike, Isabel Marant, är designern som har gjort det bekväma, avslappnade och franskt chica modet till något av det trendigaste du kan bära. I höst gästspelar hon som designer hos H&M – klädjättens nionde designsamarbete i rad. Metros moderedaktör, Caroline Sandström, träffade ikonen på Westin Hotell i Paris för att ta reda på lite mer om samarbete, inspirationen och hemligheten bakom den parischica stilen.

 

Text. CAROLINE SANDSTRÖM

 

 

– När H&M kontaktade mig och frågade om jag ville ställa upp tyckte jag att det var en stor ära. Jag visste inte då vad de ville ha men jag visste nästan direkt att jag ville skapa en kollektion med alla mina favoritplagg i. Du vet de plaggen som man stoppar ner i resväskan och som man skulle ta livet av sig för om den försvann.

 

Isabel Marant är en äkta trendsättare och hennes stil och design beskrivs oftast med ett par löstsittande jeans eller skinnbyxor, en enkel collegetröja lite slarvigt nerstoppad och en snygg oversizade och herrinspirerad kavaj eller peacoat över axlarna. En stil nästan alla kan bära men där den stora fråga är hur man lyckas få till den avslappnade parischica stilen.

 

– Det enda du behöver är: nonchalans. Parisian chic handlar om perfekt ofullkomlighet, något som är lite avvikande. Du ser bra ut, men du spenderar inte för mycket uppmärksamhet eller för lång tid framför spegeln. Jag tycker det oordentliga och det slarviga utseendet är det absolut sexigaste och charmigaste någon kan besitta.
Det manliga och herrinspirerade modet är ett återkommande moment i Isabels design och hon berättar att hon som oftast inspireras av olika manliga bitar och siluetter till sina kollektioner. Men i och med samarbetet med H&M är det första gången hon faktiskt vänder på myntet. För i höst är det första gången hon designar en herrkollektion, en kollektion som är inspirerad av hennes tidigare damkollektioner.

 

– Det var inte svårt att skapa en herrkollektion men det var en utmaning. Det var enkelt att skapa plagg för plagg, då jag oftast använder element från det manliga i mina damkollektioner, men det svåra var att få ihop helheten. Jag gillar inte för modemedvetna män så det var klurigt att hitta den balansen. Det får inte se för mycket ut. Men trots att jag är jättenöjd med resultatet tror jag inte att det blir ett stående element i min design. Men man ska aldrig säga aldrig.

 

Kollektionen släpps den 14 november och innehåller flera basplagg som är de perfekta byggstenarna till att skapa den ultimata baskollektionen.

 

– Byxan är mitt absoluta favoritplagg likaväl t-shirt med en välsittande passform. Basplagg är A och O för mig men jag har inget direkt råd på hur du ska styla mina plagg eftersom jag uppmuntrar en personlig tolkning. Allt handlar om mixen och jag älskar när jag ser personer blanda mina plagg med andra, gamla som nya, kvinnliga som manliga, och att de skapar sin egen identitet genom dem. Personlighet för mig är det ultimata tillbehöret. Om du har det har allt. C’est tout!

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!