Mode

Plagget du ska önska dig i jul – det här är årets modejulklapp!

Varje år utser Svensk Handel Stil och Swedish Fashion Council en modejulklapp och i år är det en av våra stora favoriter som blivit utsedd – nämligen fuskpälsen! Läs motiveringen till valet och upplev nostalgin då vi listar modejulklapparna från 2008 fram tills nu. 

Foto: REX

Det är alltid lika spännande att få reda på vad som är årets modejulklapp och just nu är vi lite extra glada. Fuskpälsen har under året slagit försäljningsrekord och vi förstår verkligen varför. Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil, tror att det beror på att den har många fördelar.

“Fuskpälsen är en storsäljare som har lockat många kunder till modebutikerna i år. Fuskpälsen värmer gott, samtidigt som den är prisvärd, hållbar och designmässigt både kan vara klassiskt stilig och mer modebetonad”

Elin Frendberd, VD på Swedish Fashion Councils, motiverar valet och menar (till vår stora glädje) att fuskpälsen kommer finnas med oss en bra tag till:

“Fake fur har på kort tid blivit en viktig del i vintergarderoben och den kommer att fortsätta dominera modebilden de kommande åren. Med lekfulla variationer i färg och form ger den stort utrymme för ett expressivt uttryck och en personlig stil som är så tongivande för modebilden just nu”

Vill du ta dig en riktig nostalgitripp så ska du kolla in den här listan med årets modejulklapp ända tillbaka till 2008.

2016: Bomberjackan

2015: Ponchon

2014: Hatten

2013: Lättviktsjackan

2012: Galoschen

2011: Tröjan

2010: Skjortan

2009: Halsduken

2008: Pyjamasen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!