Mode

Plastig lyx – 21 plagg som fixar den transparenta trenden

Plastig lyx – 21 plagg som fixar den transparenta trenden
19 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/04/Nelly-349-kr.jpeg

Blus med bara axlar

Nelly, 349 kr

https://metromode.se/files/2016/04/Fleur-of-England-599-kr.jpg

Söt spetstopp

Fleur of England, 599 kr

https://metromode.se/files/2016/04/Versace-5099-kr.jpg

Transparent t-shirt

Versace, 5099 kr

Regnjacka

Rains, 737 kr

Solglasögon

Loewe, 3204 kr

Slip-ins

Zara, 399 kr

Topp

Zara, 559 kr

Topp

Zara, 189 kr

Väska

Loewe, 11 057 kr

Plast eller böljande tyll? Huvudsaken är att dina plagg går att genomskåda. Våren 2016 har vi nämligen inget att dölja. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till plaggen som fixar stilen.
 
Att trender kommer och går vet vi vid det här laget. Den här våren gör vi återigen plats för de transparenta tygerna i vår garderob. Vi kunde se den genomlysande trenden florera under visningar redan 2015, men den här säsongen ser vi modet i ytterligare ett format, nämligen plast.

Det är spanska modehuset Loewe som står för största inspirationen i år. När vi synar Jonathan Anderson, chefsdesigner på Loewe, vårkollektion för lyxmärket så ser vi genomskådar vi allt. Jackar, byxor, väskor och skor och inser att de osynliga sömmarna är ett faktum. Vi ser transparenta plagg över naturmaterial och knälånga kjolar av plast som omfamnar benen på catwalken. Jonathan Andersson har verkligen ett öga för hur man mixar och matchar galna material krockar till en intressant slutprodukt som skapar ett ha-begär hos oss vi tidigare aldrig känt.

Den transparenta trenden kan kännas svårburen. Hur gör man egentligen för att låta bli att känna att man traskar omkring i en regnoverall av plast? Blanda material som läder, linne och bomull med plast så tar du garanterat lager-på-lager-looken till nya oväntade dimensioner. Eller varför inte möta våren i en böljande transparent klänning som vi såg hos modehus som Chloé.

Ett annat självklart svar är att satsa accessoarerna som är relativt mer lättburna. Transparenta väskor är glödheta i vår. Visa exempelvis dina käraste ägodelar i en väska av plast som ger lyxförpackning en helt ny definition.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!