Mode

Pradas superdyra gem rör upp heta känslor på Twitter

Vi har knappt hunnit smälta Balenciagas kopia av Ikea-påsen “Frakta” (som går loss på drygt 19 000 kronor!) när det nu är dags för nästa snackis i modevärlden. Lyxvarumärket Prada har släppt en sedelklämma för 185 dollar som skapat stor irritation i sociala medier – eftersom den ser ut som ett helt vanligt gem.

Foto: REX & Prada
Källa: Independent.co.uk

Det silverfärgade 6 centimeter långa gemet med Pradas logga sprids just nu över Internet där det har blivit ifrågasatt i sociala medier för sitt saftiga pris på 185 dollar (cirka 1805 kronor). “185 dollar för ett gem? I sådana fall måste den här saken kunna hålla ihop mitt liv” är en av Twitter-kommentarerna. “När jag väl har köpt den här sedelklämman så kommer jag inte ha något kvar att sätta i den”, skriver en annan.

Oavsett om gemet anses vara en onödig lyxvara för personer med för mycket pengar eller en välgjord accessoar som väcker ha-begär, så kan vi konstatera att modehusen vet precis vad de ska göra för att skapa uppmärksamhet kring sina varumärken. Balenciagas “Ikea-kasse” för 19 000 kronor följdes upp av en skinnväska för 12 000 kronor från samma märke som ser ut precis som papperspåsen du får när du handlar kläder. Sommaren 2016 blev Christopher Kanes plastband i olika färger för 200 kronor populära som chokerhalsband och hårsnoddar. Buntband i plast kan du även köpa i vilken byggvaruhandel som helst för cirka 2 kronor styck, men då missar du i och för sig den viktiga designerloggan…!

Foto: Balenciaga

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!