Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

ROCKANDE LUNDIN KAMMAR HEM TITELN ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN

Inte helt otippat kammade vår mest omtyckta sångare Tomas Ledin hem Elle’s pris som årets bäst klädda man. Vi träffade Tomas och tog en liten pratstund med honom.

Juryns motivering
“En rockande dandy som får den slimmade kostymen att sitta lika snyggt som gitarrackorden. En del av hans hjärta kommer alltid att slå för mode”.

Grattis till priset som årets bäst klädda man! Hur känns det?
Tack, det känns jätte kul och bra. Jag är verkligen glad över den utmärkelsen.

Beskriv din stil:
Jag är ganska mycket för det stilrena när det kommer till kläder. Enkelt och smakfullt. Stuprörsjeans, skjorta och kavaj känns väldigt jag. Sen piffa till det med en scarfes och ett par boots för att tvätta bort den typiska kostymstilen. Det viktigaste för mig är att känna mig bekväm i det jag har på mig, att det är saker jag kan röra mig i, och plagg som känns jag.

Har du någon gång känt att du klätt dig fel på scenen?
Ja, jag kommer ihåg ett tillfälle från när jag var med och tävlade i melodifestivalen  1978. Det var ju då som hippietrenden slog som störst. Jag hade iallafall på mig en grön skapelse som var otroligt ful. Men det var ju inne då, men jag kände mig inte alls bekväm.

Har du någon personlig stylist eller bestämmer du allt själv?
Jag bestämmer mycket själv, men har också mycket hjälp från en vän som heter Lalle Johnson som hjälper mig en del. Vi kan sitta ner över en lunch och diskutera och komma fram til något bra tillsammans. Han kan min stil och vet vad jag gillar. Jag har tidigare också jobbat med bl.a. Lisa Lindqwister. Men i slutändan är det jag som har det sista ordet.

Har du alltid varit intresserad av mode?
Nja, det har nog alltid varit ett intresse, men främst har det kommit upp på senare år. Nu vet man ju vad man klär i och bär upp på bästa sätt. Man har skapat sig en stil.

Vad ser vi dig någonstans framöver?
Jag har precis avslutat min show jag har kört hela hösten/vintern. Det gick jätte bra så det är kul! I vår kör vi vidare med en turné där vi besöker 10 städer på 10 dagar. Hektiskt schema, men det ska bli kul. Sen är det sommarlov!

Vad ska du ha på dig ikväll?
Det blir en ljus kostym från J.Lindeberg, vit skjorta, en scarfes och ett par boots från Crockett & Jones.

Hur ska du fira denna vinst?
Jag ska nog mest glida runt, det är första gången jag vinner något pris från Elle. Så det bli att skåla i ett glas champagne med min fru Marie för att fira.

Av. JOANNA FINGAL

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!