Mode

Rodarte & Other Stories lanserar en gemensam vårkollektion 2016

rodarte puff
 
Det amerikanska lyxmärket Rodarte grundades av systrarna Kate och Laura Mulleavy i Los Angeles 2005. Deras kläder utstrålar modern kvinnlighet och har konstnärliga influenser med en touch av Kalifornien. Nu lanserar systrarna en kollektion tillsammans med & Other Stories för våren 2016. Metro Mode intervjuade systrarna för att ta reda på mer om det uppskattade samarbetet.
 
Berätta om samarbetet med & Other Stories!
– & Other Stories kontaktade oss och föreslog ett samarbete och vi tackade ja direkt. Vi tänkte att deras förhållningssätt till mode liknar vårt väldigt mycket. De berättar historier, precis som vi gör! Vi försöker att alltid ha ett berättande perspektiv, oavsett om det är enkelt och minimalistiskt eller mångfacetterat och med djupgående. Vi började med att leta internationellt efter en inspirationskälla, som vi fann ganska snabbt. Vi ville förmedla en berättelse om Los Angeles och den naturliga livsstilen där. Där råder mer utsuddade gränser mellan hur folk klär sig dag- och kvällstid. Vi valde färger som återspeglas i natthimlen och gyllene toner som solen sprider under dagtid. Vi har också försökt att arbeta ihop dessa färger tillsammans med texturer som reflekteras i omgivningarna där.
 
Hur känner ni för slutprodukten av kollektionen?
– Vi är så nöjda med hela kollektionen och bilderna som tagits för kampanjen. Själva kärnan och inspirationen för kollektionen har verkligen gestaltats i både kläderna och bilderna.
 
rodarte & other stories 3 puff
 
Hur tänkte ni kring materialval, mönster, färger och liknande?
– Vi fascineras och inspireras av att mixa texturer och material. Vi försöker att skapa med en målande look genom att blanda idéer, tekniker och färger. Designen har sin inspiration i vår vilja att skapa det perfekta plagget för varje kategori i vår garderober; en vardagsklänning och en festklänning, en varmare jacka och en mer lätt, shorts, en kjol, lite smycken, den perfekta toppen, blusen och tröjan… Med en tanke att alla plaggen ska gå att styla om till olika typer av tillfällen, vardag och fest.
 
Finns det något eller några plagg från kollektionen som ni tycker extra mycket om?
Kate: – Jag älskar klänningen som är tillverkad av paljetter i massa olika färger samt några som skiftar i regnbågens färger. Det är en klänning som går att använda vid alla festliga tillfällen.
Laura: Jag älskar den marinblå mocka- och mohairjackan. Det är så fint med kontrastrika färger och texturer, det känns lyxigt!
 
puff2 &other stories rodarte
Hur skulle ni beskriva era egna klädstilar?
Kate: Jag älskar klassiska och enkla plagg. Ett vackert smycke från Delfina Delettrez eller Repossi, stylat med en snygg parkas, gärna vår egen från FW15 kollektionen.
Laura: Jag har alltid älskat att bära byxor och en blus, till det vill jag gärna ha ett par stora örhängen och platta skor!
 
Finns det något ni aldrig skulle ha på er?
– Man ska aldrig säga aldrig.
 
Vad är ert bästa stiltips?
Skräddarsy alltid dina kläder och se till att dina byxor har rätt längd, annars fålla upp dem!
 
Om våra läsare skulle investera i ett nyckelplagg i vår, vad skulle det då vara?
– Vilket som helst av plaggen från vårt samarbete med & Other Stories.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Bildkälla: & Other Stories

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!