Mode

Halima vill öka representationen av muslimska kvinnor med hijab i skönhetsbranschen

Den första kvinnan med hijab att ställa upp i skönhetstävlingen Miss USA heter Halima Aden. Förra året kämpade hon om titeln Miss Minnesota USA, men vann inte. Nu har hon däremot modellkontrakt och sitter i juryn för Miss USA. 

Foto: Instagram/@kinglimaa
Källa: Cosmopolitan.com

– När jag växte upp kände jag att jag inte kunde relatera till någon jag såg på TV eller i media. Jag kunde inte bara plocka fram ett magasin eller byta kanal för att se någon som liknade mig eller hade en liknande berättelse. Så jag ville ändra berättandet och tänkte att, i det nuvarande klimatet, behövs en bra positiv historia, bild eller en person som kan representera muslimska kvinnor, säger modellen Halima Aden till Cosmopolitan.

Halima Aden vill öka representationen av muslimska kvinnor i media och valde därför att delta i skönhetstävlingen Miss USA. I november förra året tävlade hon om att bli Miss Minnesota USA. Hon blev den första modellen i tävlingen att bära hijab och burkini. Hon vann inte men den 19-åriga modellen har numera ett modellkontrakt för IMG Models. Hon har bland annat varit på framsidan av CR Fashion Book och gått på catwalken på Milan Fashion Week. Igår (söndagen 14 maj) var hon tillbaka i Miss USA – som jurymedlem.

– Jag tycker att det är perfekt eftersom jag vet hur det är att vara i deras skor. Jag har haft båda erfarenheterna nu. Och att vara på den andra sidan förstår jag fullständigt. Jag vet att alla är ganska nervösa och exalterade och att adrenalinet pumpar, säger Halima Aden i en längre intervju med Cosmopolitan.

Vinnare av Miss USA 2017 är Kára McCullough från Columbiadistriktet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!