Mode

Så bär du nya denimtrenden – 21 köp som ger dig rätt look

Så bär du nya denimtrenden – 21 köp som ger dig rätt look
21 Se Bildspelet

Skor

Zara, 249 kronor

Jacka

Mango, 599 kronor

Mango, 349 kronor

https://metromode.se/files/2016/01/MiH-Jeans-2500-kronor.jpg

Utsvängda byxor

MiH Jeans, 2500 kronor

Kjol

Acne Studios, 2600 kronor

Byxor

Rodebjer, 3999 kronor

Kappa

Ellos Collection, 599 kronor

Blus

Rodebjer 1699 kronor

Patchwork, extrema tvättar, råa- och fransiga kanter är melodin för vårens denimmode. Denim från topp till tå, ja tack. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till godbitarna.
Det blåser blåa vindar över modevärlden. Aldrig förr har vi sett så mycket denim på catwalken och denim fortsätter regera modebilden. Var och vartannat modehus bjöd på blåställ i sina kollektioner. Denna vår ser vi denimtrenden i så många fler skepnader än bara ett par klassiska jeans. Den här säsongen tar materialet uttryck på alla möjliga vis: blekt, trasigt, fransigt, grovt, mjukt, lappat, med applikationer och målade detaljer.

Den här säsongen kan du lämna jeansbasgarderoben hemma och istället våga ta ut svängarna rejält. Ytterplagg, byxor, toppar och accessoarer. Bär denim från topp till tå eller satsa på en utstickande detalj. En trend som vi fick försmak på redan i höstas är de fransiga avklippta byxorna som är om ännu hetare i vår. Mamma-jeasen som varit på tapeten ett tag känns minst lika aktuella. Inspireras av modehus som Chanel, Chloé, Marc Jacobs och Marques Almeida.
Kolla in bildspelet för grym denim-inspo.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!