Mode

4 enkla tips som gör att dina bikinis och baddräkter håller sig fräscha längre

Efter en sommar full med sol och bad blir oftast våra badkläder ganska slitna, speciellt om vi har varit utomlands. De tappar både färg och form. För att undvika detta är det jätteviktigt att du tvättar dina badkläder. Men du kan inte tvätta dem hur som helst utan det finns en del saker att tänka på.

Foto: Instagram @atelietozen/Unsplash

Se våra fyra bästa tips nedan på hur du håller dina badkläder fräscha sommar efter sommar.

1. Tvätta dem varje gång du använt dem

Det är viktigt att du tvättar dina badkläder efter varje gång du använt dem även fast du inte har badat. Det eftersom din solkräm (som du antagligen har smort in dig med) innehåller ingredienser som kan förstöra tyget.

2. Handtvätt inte maskintvätt

Du ska dock inte tvätta dina badkläder i tvättmaskinen utan handtvätta dem istället. Se också till och använda ett tvättmedel som är gjort just för fintvätt eller spandexmaterial. Om du inte är hemma eller inte har tvättmedel är det viktigt att du i alla fall sköljer ur badkläderna.

3. Tvätta på rätt sätt

Det är också viktigt att tänka på hur du tvättar dina badkläder. Fyll upp diskhon med kallt vatten och ha i en kapsel med tvättmedel. Låt kläderna ligga i blöt i cirka 30 minuter och skölj sedan av dem med kallt vatten.

4. Vrid aldrig ur vattnet

När du ska torka dem är det viktigt att du inte vrider vattnet ur dem eftersom det sliter på tyget. Rulla istället ihop badkläderna i en handduk och tryck försiktigt ur vattnet. Låt den sedan ligga platt för att torka. Låt den dock inte ligga i solen eftersom det kan göra att tyget bleks.
Ett sista tips är att inte använda din favoritbikini om du badar jacuzzi eftersom det förstör stretchen i tyget.

Källa: realsimple

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!