Mode

Så känner du igen en äkta Chanelväska

Alla har vi säkerligen någon gång drömt om att äga en Chanelväska, men för den som vill uppnå drömmen genom att satsa på ett secondhand-fynd gäller det att vara uppmärksam på detaljer. Så här känner du igen en äkta Chanelväska!

Foto: Shutterstock

Sedan Coco Chanel startade sitt modehus 1920 har märkets ikoniska handväskor blivit riktiga kultsymboler. Med tanke på att dessa väskor är riktiga dyrgripar är det inte konstigt att de är hett eftertraktade second hand-fynd – och tyvärr finns det mängder fejkade exemplar i omlopp.

Så ser du skillnad på en äkta och förfalskad Chanelväska

Zekrayat Husein, även kallad Zeko, är expert på att avgöra huruvida en Chanelväska är äkta vara eller ej.

Faktum är att Husein har ett så vältränat öga att hon erbjuder äkthetscertifikat för väskor som hon undersöker antingen digitalt eller personligen, och hon har utvärderat över 25 000 Chanelväskor sedan hon startade sitt företag 2019.

Här är hennes bästa tips för att känna igen en fejkad Chanelväska!

1. Börja med att inspektera fliken med den ikoniska CC-loggan. På en förfalskad väska är denna flik mer rundad, medan en äkta väska har en flik som är något rakare i formen.

2. Den fejkade väskan något lägre än den äkta väskan.

3. Tyvärr är kedjebandet sällan något att gå på – de tenderar att ha samma färg och vikt oavsett om det rör sig om en förfalskad produkt eller äkta vara.

4. Däremot kan en noggrann undersökning av det diamantkviltade mönstret löna sig: på en äkta Chanelväska är detta mer detaljerat och definierat.

5. Slutligen kan du känna igen en äkta Chanelväska på själva materialet, där små delar av kalvskinnet syns i strukturen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!