Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Så packar du för semestern – sista minuten-tipsen som räddar dig

Att få till en semesterlook som är bekväm, stilsäker och som överensstämmer med din egen stil och smak är inte alltid helt lätt. Därför guidar vi dig till hur du bygger en semestergarderob som är både mångsidig, elegant – och som får plats i resväskan! 

Foto: Nelly

Ska du resa någonstans i Sverige i sommar eller kanske till och med bege dig utanför landets gränser? Oavsett hur nära eller långt bort du ska vara så finns det några utmaningar med att inte ha tillgång till hela din garderob, därför listar vi tipsen och plaggen som kommer att rädda dig undan klädpanik – hela semestern.

1. Packa sådant du faktiskt använder

Hur många gånger har vi inte packat ner den där lite galna toppen som vi annars aldrig använder men som vi tror kommer göra succé i den nya miljön? Eller de där skorna som är supersnygga men lite för obekväma för att användas hemma? Och 99 gånger av 100 ligger de kvar i resväskan, ouppackade och oanvända, när vi kommer hem igen. Slösa inte bort värdefull plats i resväskan på saker du inte kommer bära.

2. Välj plagg som alla passar med varandra

Oavsett om du ska ut och flyga i sommar och måste förhålla dig till en övre viktgräns på bagaget, eller bila genom Sverige eller till närmaste stad, är det skönt att resa lätt. Med andra ord är det allra bäst att hålla antalet plagg du har med dig till ett minimum – då slipper du också stå och fundera alltför länge kring din outfit. Genom att ta med några över- och underdelar som alla går att kombinera med varandra blir du både chic, bekväm och effektiv. Allra enklast blir det med plagg som klänningar och kaftaner – då behöver du inte ens tänka på att matcha över- och underdel!

3. Håll det enkelt! 

Om du inte gör några galna modemässiga utsvävningar i vardagen kommer du inte göra det på semestern heller. Satsa på säkra looks och mångsidiga plagg som du kan använda vid flera olika tillfällen. Kaftanen är din perfekta cover-up när du går från stranden till beach-baren eller lunchstället, men du kan också klä upp den till festligare tillfällen. Stråaccessoarerna har också gjort storslagen comeback 2020, och allra hetast är hatten i materialet.

Här är tre säkra looks du kan satsa på i sommar:

Kaftan, 300 kronor, Monki. Köp här.

Stråhatt med band, 149 kronor, Ellos. Köp här.

Bälte, 599 kronor, Rodebjer. Köp här.

Sandaler i skinn, 2 200 kronor, ATP Atelier. Köp här.

Mönstrad kaftan, 1 699 kronor, By Malina (bilden). Köp här.

 

Klänning med öppen rygg, 499 kronor, NA-KD (bilden). Köp här.

Solglasögon, 2 666 kronor, Gucci. Köp här.

Stråväska, 1 299 kronor, Farrow. Köp här.

Sandaler, 1 099 kronor, Birkenstock. Köp här.

Chiffongklänning, 249 kronor, H&M. Köp här.

 

Vit jeansjacka, 249 kronor, H&M. Köp här.

Ribbad baddräkt, 490 kronor, & Other Stories. Köp här.

Halsband, 890 kronor, Pernille Corydon. Köp här.

Skinnsandaler, 890 kronor, & Other Stories. Köp här.

Shorts (bilden), 599 kronor, Levi’s. Köp här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!