Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Så stylar du mom-jeansen bäst

Mom-jeansen i olika modeller och former har funnits med oss sedan första dagen kvinnor började bära jeans – och nu är modellen trendigare än någonsin. Nedan listar vi 6 tips för hur du stylar dem.

Foto: Instagram @carodaur / @itslibes

Men vad är det egentligen för skillnad på ett par mom-jeans och ett par boyfriend-jeans? Hur ska man bära dem? Och vad borde man matcha till? Här nedan listar vi några bra direktiv och stylingtips att tänk på vid nästa mom-jeans inköp.

1. Skillnad mellan mom-jeans och boyfriendjeans

Skillnaden mellan ett par mom-jeans och ett par boyfriend-jeans är att midjan går lite högre upp och landar någonstans i närheten av midjan, att rumpan är päronformad istället för platt och att längden på byxorna slutar ungefär på mitten av vaden istället för under den.

2. Tänk på passform och färg

Tänk på vilken passform, modell och färg du väljer. Ju råare denim desto bättre då byxan ser både dyrare ut och formar sig lättare efter din kropp jämför med ett par i stretch. Ett bra tips när de kommer till färgen är även att slå till på ett par second hand då de ofta redan har gåtts in samt har den där härliga slitningen som bara ett par använda jeans kan ha.

3. Undvik modeller i stretch

Undvik modeller i stretch och modeller som har fabriksgjorda slitningar. Mom-jeansen ska kännas genuina och inte nyproducerade (trots att de är det).

4. Köp rätt längd

Tänk på att visa vaden. Det är inte snyggt när mom-jeansen blir för långa så rulla hellre upp dem en eller två gånger för den perfekta längden.

5. Köp inte en för tight modell

Det här är alltså inga “skinny” jeans som ska sitta supertight i midjan eller benen. Gå hellre upp en storlek så att de till exempel inte sitter åt för mycket i midjan. Detta skapar bara en ännu snyggare look plus att du undviker andningssvårigheter.

6. Matcha dem rätt

Modellen går lika bra att matcha till sneakers som till ett par klackar. Men undvik för klumpiga skor eller boots. Detta får nämligen lätt benen att kännas klumpiga i ett par redan något “förstorande” jeans. Matcha dina mom-jeans med såväl t-shirten som till partytoppen eller din stickade tröja. Stylingmöjligheterna här är oändliga.

Mom-jeans - Weekday KÖP

Mom-jeans - Weekday

Pris: 500 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mom-jeans - & Other Stories KÖP

Mom-jeans - & Other Stories

Pris: 690 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mom-jeans - NA-KD KÖP

Mom-jeans - NA-KD

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mom-jeans - Arket KÖP

Mom-jeans - Arket

Pris: 690 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Mom-jeans - Gina Tricot KÖP

Mom-jeans - Gina Tricot

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mom-jeans - Levis KÖP

Mom-jeans - Levis

Pris: 1 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!