Mode

Så vill vi se ut i sommar – sno stilen från catwalken

Så vill vi se ut i sommar – sno stilen från catwalken
5 Se Bildspelet

Fransar, 70-tal eller spets? Anamma visningarnas trendigaste looks och sno stilen rykande hett direkt från catwalken. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till plaggen som ger dig stilen.

Fransar
I vår och sommar gäller det att ta ut svängarna – för en riktig fransfest står oss till mötes. Det fransiga fortsätter nämligen att vara en detalj att känna sig rätt i och Isabels Marants fransklänning står högt upp på önskelistan. Vi ser fransar på allt från väskan till sandaletten. Inspireras av modehus som Chloé och By Malene Birger för rätt look.

70-tal
70-talet är årtiondet i fokus denna säsong vilket innebär utsvängda byxor, mockaplagg, fransar och sjalar i överflöd. En trend som just nu tar över butikerna. Svenska modehuset Acne Studios bjöd på en hel kollektion som förde tankarna tillbaka till just det ljuva glammiga 70-talet. Avsluta med scarfen i halsen för en fulländad 70-tals look.

Spets
Den ständigt återkommande spetsen är tillbaka i vår och sommar, och spänner över ett helt spektrum av stilar. Från feminint och elegant till bohemiskt och gotigt. Gör som modehuset Chloé och satsa på en bohemisk modell och toppa med ett par gladiatorsandaler så slår du två trendflugor i en smäll.

Av: Petra Tungården
Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!