Mode

Sara Edström: “I bloggen hittar du mest foton ur mitt liv”

Sara Edström
Hej Sara! Roligt att du ska börja blogga här på Metro Mode! Vad hittar man i din blogg?
– Ja, så roligt att få blogga här. Saker jag gör, mat jag lagar, kläder jag bär och alla fina människor jag hänger med. Jag tycker om att sy klänningar och äta ute så i bland visar jag sömnadsalster och ibland ger jag tips på bra matställen i Stockholm.
 
Vem är du och vad sysslar du med förutom att blogga?
– Jag är 22 år och förutom tidigare nämnda grejer så läser jag grafisk design på Berghs school of communication. Just nu är terminen slut och jag är i London på praktik på en liten digital designstudio.
 
Vad gör du allra helst en ledig lördag i Stockholm?
– Jag äter frukost på Greasy spoon och tittar i second hand-butikerna på Bondegatan, cyklar, lagar middag med kompisar, dricker öl i vårt vardagsrum och går förmodligen till trädgården.
– Eller så tar jag färjan eller spårvagnen till Djurgården och promenerar runt bland allt det gröna och låtsas att jag inte är i stan alls.
 
Du verkar älska att fotografera. Hur kommer det sig? Har du något tips på hur man blir en bra fotograf?
– Det gör jag. Jag började fota när jag fick en systemkamera när jag var tretton år, sen läste jag naturvetenskaplig linje med inriktning foto på gymnasiet och nu har jag med mig min kamera nästan varje dag. Jag har alltid tyckt om att skapa bilder. Jag ritade mycket när jag var liten och läser grafisk design nu. Fotografi är ju ett väldigt tillgängligt sätt att skapa bilder och det hjälper en att minnas.
 
– Förutom att lära sig sin kamera tekniskt så att inte inställningar och knappar blir ett sinkande hinder är mitt bästa tips att ha med sig den så ofta som möjligt. Det handlar verkligen om att öva, experimentera, testa nya vinklar och ha den tillgänglig när den bästa bilden kommer.
 
Vad gör du om tre år?
– Just nu är jag som sagt på praktik i London och trivs så himla bra här, och bo utomlands vill jag, så kanske är jag här då med men har istället för en praktikplats ett jobb på en designbyrå och istället för att ha min pojkvän i Stockholm, så har jag honom här med mig.
 
Saras blogg hittar du på: sara.metromode.se
 
 
Namn: Sara Edström
Ålder: 22
Bor: Södermalm i Stockholm
Gör: Pluggar grafisk design på Berghs school of communication
Familj: Min pojkvän Johan, mina föräldrar som bor i Vallentuna och en äldre bror.

Av: Jenny Lacis

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!