Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

SKANDINAVISK PERFEKTION HOS DAGMAR

I Dagmars höstkollektion har man lekt med skuggspel och olika konstruktioner för att skapa nya och intressanta siluetter. I sitt arbete har man även inspirerats av konstnären Alexander Roslins målning “The Lady with the Veil”, där motivet gestaltar hans fru som gömmer sig bakom en slöja. Man har återspeglat skuggspel genom att leka med olika längder och volymer. Man har även jobbat mycket med lager på lager där stora luvor och sjalar har matchats med mer slimmande och kontrasterande siluetter. Du hittar även tydliga referenser från det orientaliska 70-talet i både val av färg och mönster där rika och lyxiga kulörer i kamelbrunt, kola, rostrött, lack och blått är genomgående, och där matta och lackade ytor blandas.

Dagmars höstkollektion kan med enkelhet beskrivas med två ord – skandinavisk perfektion. De senaste säsongerna känner man verkligen att märket har hittat hem i sitt formspråk och att de fortsätter att fokusera på det dom är bäst på. Vi älskar även hur de säsong efter säsong kan få den stickade klänningen att kännas så lyxig och hur de alltid lyckas förnya de stickade och ta det till nya nivåer.

Vill du ser mer av modeveckan i Stockholm? Kolla in vår summering av AltewaiSaome AW15

Text. Caroline Sandström
Foto. Kristian Löveborg

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!