Mode

Skovård – 5 smarta och billiga sätt att få skorna att se som nya ut

Skovård – 5 smarta och billiga sätt att få skorna att se som nya ut
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/12/lack.jpg

Lack

Det är oundvikligt att få repor i lackskor hur försiktig man än är. Lösningen: droppa en liten mängd vaselin på en mjuk trasa och putsa på området där repan är! Det är både det bästa sättet för att få bort märken och repor men också för att hålla dem glansiga.

https://metromode.se/files/2016/12/lader.jpg

Läder

När du känner att dina läderskor behöver en fix är det bara att hoppa in i duschen och hämta ditt balsam. Ett vanligt hårbalsam återfuktar lädret precis som en skokräm. Häll en lagom mängd med balsam i trasan och gnugga in i lädret.

Sneakers

Sneakers + en tvättsvamp = sant. Allt du behöver för att putsa bort fläcken på dina sneakers är en rejäl tvättsvamp. Blöt svampen och putsa tills fläcken försvinner.

https://metromode.se/files/2016/12/mocka.jpg

Mocka

Mocka är inte det mest lättskötta materialet men det finns smarta knep här också! Allt du behöver göra är att leta upp ett suddgummi (vitt eller rosa är bäst). Sedan suddar du lätt på fläcken tills den börjar luckras upp.

https://metromode.se/files/2016/12/gummi.jpg

Gummi

Ibland får gummistövlarna en slags vit hinna över sig (ofta orsakad av fukt och värme). Lösningen här är olivolja. Du hörde rätt – häll lite olivolja på en ren trasa och gnugga i en cirkelrörelse.

Nu under vintertid är det extra lätt att skorna blir smutsiga och repiga. Många tror att det behövs dyra och noga utvalda skoprodukter för att få pli på dojorna men så är inte fallet! Här kommer 5 smarta tips för att ta hand om dina lack, läder, mocka, gummi och sneaker-skor med enkla och billiga medel.

Foto: Rex & Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!