Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

SOFI FAHRMAN LETAR DESIGNER

Den som vinner Project Runway går en ljus framtid till mötes. Det är programledaren Sofi Fahrman säker på. – Vi letar verkligen efter nästa stora designer, säger hon inför premiären i Tv3 ikväll.

Acne, Fillipa K, Odd Molly och H&M. Det har i flera år talats om det svenska modeundret och listan över svenska klädskapare som har blivit framgångsrika internationellt kan göras lång. Nu inleds sökandet efter nästa stjärndesigner, när den amerikanska designdokusåpan “Project Runway” har premiär. Inspelningarna har pågått under sommaren på filmhuset i Stockholm.

– På varenda visning har jag blivit imponerad – och besviken. Det är verkligen högt och lågt. Vilket känns fantastiskt för dynamiken i programmet. Redan från start insåg jag att det skulle bli tufft i toppen. Det är fyra som är riktigt bra, avslöjar moderedaktören och bloggaren Sofie Fharman, som inte tvekade många sekunder innan hon tackade ja till jobbet som programledare.

Varje vecka får deltagarna i programmet en utmaning. Resultatet presenteras vid en modevisning där Sofi Fahrman och hennes jurykollegor och en känd gästdomare synar kreationerna i sömmarna. Den person av modeskaparna som har presterat sämst vid symaskinen åker ut, tills bara en av de ursprungliga tolv återstår.

En av gästdomarna som dyker upp är den amerikanska bruleskstjärnan Dita Von Teese. Hon ger deltagarna i uppdrag att skapa en scenkostym åt henne.

 

Av. Therese Lindström/TT Spektra. Foto. Sofis blogg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!