Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Soft Goat och By Malina får nya huvudägare

Stella Capital blir nu huvudägare till Soft Goat och By Malina. “Hårt slit har gett frukt och vi har två välmående, lönsamma, bolag som vi nu ser fram emot att driva vidare tillsammans med Stella”, säger klädmärkenas grundare.

2010 grundade svenska modedesignern Malin Ek Andrén klädmärket By Malina med ambitionen att sätta färg på det skandinaviska modet.

Ett år senare, 2011, startade Stephanie Bergström och Erik Magnuson sitt märke Soft Goat. Deras idé var – och är fortfarande – att sälja kvalitativa stickade plagg online med fokus på kashmir.

Kommer förbli två separata varumärken

Sedan dess har klädmärkena drivits sida vid sida i samma lokaler i Stockholm. De har aldrig haft ett samägande men nu blir det ändring på det: enligt ett pressmeddelande går Stella Capital nu in som majoritetsägare i båda företagen.

Klädmärkena kommer även i fortsättningen att drivas som två separata varumärken, med skillnaden att det nu blir via ett gemensamt ägt bolag.

Bergström, Magnuson och Ek Andrén berättar att de ser ljust på den nya utvecklingen:

“Vi har levt och andats våra bolag dygnet runt, året om, i mer än 10 år nu. Det har varit en helt fantastiskt rolig, lärorik och stundtals utmanande tid. Men hårt slit har gett frukt och vi har två välmående, lönsamma, bolag som vi nu ser fram emot att driva vidare tillsammans med Stella.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!