Mode

Sommarens nya solkrämer för alla dagar och hudtyper

Sommarens nya solkrämer för alla dagar och hudtyper
7 Se Bildspelet

Shiseido, Expert Sun Aging Protection Lotion, Spf 30, 239 kr

Det här solskyddet från Shiseido har en ganska rinnig konsistens som gör att den är lätt att arbeta in i kroppen. Den luktar även fantastisk och känns inte klibbig. Men det bästa av allt är att den står emot vatten riktigt bra. Den håller sig kvar på kroppen trots ett dopp i havet och skyddar nästan lika bra efter som innan och upp till 60 minuter.

https://metromode.se/files/2015/06/Aesop-Protective-Body-Lotion-Spf-50-300-kr-kopia1.jpg

Aesop Protective Body Lotion, Spf 50, 300 kr

Vill du satsa på det tunga artilleriet borde du välja det här solskyddet från Aesop med Spf 50. Med en god och fräsch doft av pepparmint omfamnar den kroppen och lämnar kvar en svalkande effekt efter sig. Den absorberas även snabbt trotts sin ganska tjocka konsistens och håller kvar skyddet i upp till 80 minuter.

https://metromode.se/files/2015/06/Lancaster-Sun-Beauty-Satin-Sheer-Oil-Spf-30-359-kr.jpg

Lancaster Sun Beauty Satin Sheer Oil, Spf 30, 359 kr

Jag tycker oftast att oljebaserade solskydd lätt kan kännas klibbiga och kladdiga. Men till skillnad från andra absorberas den här på nolltid och lämnar en återfuktad finish. Den är även något mörktonad i sin färg vilket gör att du får en lätt brun finish redan från början. Jag gillar även sprejen och att den täcker in ett stort parti på en och samma gång.

https://metromode.se/files/2015/06/L’Oréal-Sublime-Sun-Bare-Skin-Sensation-Spf-30-149-kr.jpg

L’Oréal, Sublime Sun Bare Skin Sensation, Spf 30, 149 kr

Den här solskyddsfaktorn från L’Oréal håller vad den lovar. Den luktar gott, innehåller ett bra skydd, absorberas på nolltid och har en tunn och skön och inte för tjock konsistens. Sen är ju priset ett plus så man inte blir ruinerad innan solsemestern.

https://metromode.se/files/2015/06/Evy-Sunscreen-Mousse-Spf-30-169-kr.jpg

Evy, Sunscreen Mousse, Spf 30, 169 kr

Jag har aldrig tidigare testat en solkräm som är som ett mousse i konsistensen och blev faktiskt riktigt imponerad av den här från Envy. Den är lättapplicerad, okladdig och lämnar ett jämt och fint resultat. Den unika teknologin fördelar även solskyddsmoussen i överhuden vilket gör att du får ett extra skydd hela dagen.

https://metromode.se/files/2015/06/Chanel-Sublimage-La-Protection-UV-Spf-50-1-100-kr.jpg

Chanel Sublimage La Protection UV, Spf 50, 1 100 kr

Chanels nya solskydd med Spf 50 agerar som sköld hela dagen mot såväl luftföroreningar som UVA- och UVB- strålar. Dessutom innehåller den vaniljorkidé från Magdaskar, känd för sina egenskaper att skydda mot uppkomsten av rynkor. Den är även lättarbetad och lämnar inte kvar såväl solfinnar som en klibbig hy.

https://metromode.se/files/2015/06/Biotherm-Spray-Solaire-Lacté-Spf-30-290-kr.jpg

Biotherm, Spray Solaire Lacté, Spf 30, 290 kr

Om jag får välja föredrar jag en sprej framför en vanlig flaska. Det blir mycket mindre klet och kladd plus att jag tycker det är enklare att få faktorn jämn. Den här solskyddsfaktorn från Biotherm luktar gott, är lätt att arbeta in samt håller skyddet bra. Tyvärr är jag inte helt övertygad gällande sprejen då den faktiskt var ganska dålig och för koncentrerad.

Nu är sommaren på gång och solens strålar börjar ta ordentligt. Då är det viktigt med en bra solskyddsfaktor att bära både i stan som på semestern. Vi har därför samlat ihop säsongens nyheter och testat oss igenom sortimentet.
 
 
Av. Caroline Sandström
 
 
Läs mer:
Kändisarnas ekologiska skönhetsfavoriter
Här är produkterna som skapar det perfekta surfsvallet
Här är sommarens 10 bästa parfymer
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!