Mode

Sommarens (och höstens) hetaste trend: Midjan i fokus

Sommarens (och höstens) hetaste trend: Midjan i fokus
11 Se Bildspelet

Jeansklänning, Zara, 399 kr.

Jeanskjol, Zara, 399 kr.

Beige sandaletter, Zara, 699 kr.

 
Efter flera säsonger av raka och boxiga plagg hamnar nu all fokus på midjan. Välj plagg med midjefokus eller satsa på ett bälte i midjan.
 
I sommar, men även i höst, riktar vi allt strålkastarljus mot midjan. Var och varannan designer visade prov på den nya siluetten. Filippa K, Altewai Saome och Carin Wester var bara några designers som förklarade att skärp i midjan är en trend som är tillbaka med besked.
 
Trenden passar alla och ger dig dessutom en kvinnligare och mer smickrande siluett. Satsa på ett par byxor, shorts eller kjol med högre midja som slutar där midjan är som nättast. Matcha med en magtröja eller instoppad topp.
 
En av höstens hetaste trender som slagit även stort nu under våren är helt klart bältet. Matcha det med allt, även till de mest oväntade kombinationerna. Storleken på bältet har ingen betydelse, bara midjan är markerad. Eller prova något nytt och låt en matchade tröja få agera skärp i midjan. Våga bära lager på lager och avsluta med att toppa med en markerad midja om du ogillar den snäva siluetten.
 
Obi bältet, som traditionellt bärs över Kimonos i Japan, har fått en ny uppdaterad design och är helt klart utan tvekan 2015 hetaste accessoar. Alexander Wang valde ett tunt vitt obi-bälte över en lång figursydd kavaj medan JC Anderson sportade ett bredare svart i skinn över en mönstrad klänning.
 
Många av vårens plagg kommer med ett tillhörande bälte eller skärp. Ekar det tomt i plånboken? Sno stilen till budgetpris, rota fram gamla favoritplagg i garderoben och investera i nya utstickande skärp och band – så har du helt plötsligt ett nytt plagg. Besök närmsta tygbutik i fynda bland mängder av roliga tyger.
 
 
Av. Petra Tungården.
Foto. All Over Press.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!