METRO MODE + Monki

Stor jeansguide! Så hittar du enkelt den perfekta passformen

Hösten är snart här vilket betyder att det är dags att hitta drömjeansen som ska bli dina följeslagare under kommande säsong. Monki har tagit fram en stor guide där du enkelt kan se hur deras jeansmodeller ser ut på olika personer. 

Foto: Monki

Tycker du också att det är svårt att veta vilka jeans du ska ta med in i provrummet? Tack vare Monkis nya jeansguide kan du se hur de olika jeansmodellerna ser ut på olika personer. På så sätt kan du enkelt hitta den silhuett du är ute efter och som passar din kropp bäst. Spana in olika modeller nedan och hitta din drömmigaste fit att fylla höstgarderoben med.

Alla jeansmodeller i Monkis senaste kollektion består av 100 procent certifierat ekologiskt bomull och precis som resten av deras sortiment är de alla prisvärda. Oavsett vilken look du är ute efter, om du föredrar croppade, vida eller raka jeans, så kommer du att hitta just ditt par bland Monkis stora utbud. Så när du hittat den optimala passformen för dig – passa på att köpa den i olika tvättar. Här hittar du hela Monkis jeanssortiment.

 

1. Kimomo: Mom-jeans med hög midja och croppade ben

Det var bara några år sedan som mom-jeansen återvände till modevärlden efter sin primetime under 90-talet och nu är de verkligen hetare än någonsin. Modellen är lättstylad, bekväm och trendig och passar alla kroppstyper. Monkis klassiska mom-jeans Kimomo är höga i midjan och croppade. Dessutom är de gjorda i ett klassiskt jeansmaterial utan stretch vilket gör att passformen håller dagarna igenom. Jeansen blir dina här för 400 kronor.

Lea till vänster är 172 cm lång och bär Kimomo Black Jeans i storlek 31.

Jessica till höger är 173 cm lång och bär Kimomo Black Jeans i storlek 28.

2. Taiki: Rymliga mom-jeans med lätt avsmalnande ben

De här mom-jeansen är höga i midjan med rymliga och raka ben. En perfekt modell att bära både till jobbet och helgens festligheter. Modellen heter Taiki och de blir dina här för 400 kronor.

Vanessa till vänster är 172.5 cm lång och bär Taiki Jeans Blue i storlek 32.

Liya till höger är 170 cm lång och bär Taiki Jeans Blues i storlek 26.

3. Taiki: Rymliga mom-jeans med lätt avsmalnande ben

Den raka modellen på jeans är smickrande för alla kroppstyper, är du lång blir det en modell med ankellängd och för dig som är kort blir jeansen normallånga. De är både trendiga och går att kombinera med precis allt. Modellen heter Taiki och de blir dina här för 400 kronor.

Vanessa till vänster är 172.5 cm lång och bär Taiki Indigo Jeans i storlek 32.

Liya till höger är 170 cm lång och bär Taiki Indigo Jeans i storlek 26.

4. Rio: Raka med vida och croppade ben 

En jeansmodell inspirerad av 90-talet stora workwear-trend med markerade sömmar och breda fickor. Benen är vida och jeansen kan bäras både som loose-fit och slim-fit, beroende på vilken stil du vill ha. Modellen heter Rio och finns i fyra olika tvättar, här blir de dina för 400 kronor.

Liya till vänster är 170 cm lång och bär Rio Jeans i storlek 26.

Åshild till höger är 176,5 cm lång och bär Rio Jeans i storlek 30.

5. Mocki: Klassiskt stretchiga stuprörsjeans med medelhög midja

Ett par klassiska skinny-jeans som aldrig kommer att gå ur tiden! De är stretchiga i materialet, har hellånga ben och anpassar sig efter din kropp. Jeansmodellen heter Mocki och funkar lika bra att bära till en skjorta som till en oversize blazer. Jeansen blir dina här för 300 kronor.

Isa till vänster är 175 cm lång och bär Mocki Mid Blue Jeans i storlek 34.

Jessica till höger är 173 cm lång och bär Mocki Mid Blue Jeans i storlek 28.

6. Yoko: Raka vida ben med hög midja

En jeansmodell som tar oss tillbaka till 70-talet – de raka vida jeansen är lättmatchade och du kan bära dem året om. Modellen heter Yoko och de blir dina här för 400 kronor.

Jessica till vänster är 173 cm lång och bär Yoko Mid Blue i storlek 28.

Lea till vänster är 172 cm lång och bär Yoko Mid Blue i storlek 31.

7. Mozik: Mellanhög midja med vida och croppade ben

De mörkare jeansen Mozik Contrast Seems Jeans är ett elegant val till höstgarderoben med en mellanhög midja och vida, croppade ben. De har vita kontrastsömmar och är, precis som alla jeans i kollektionen, gjorda i 100 procent ekologiskt bomull. Jeansen blir dina här för 400 kronor.

Isa till vänster är 175 cm lång och bär Mozik Contrast Seems Jeans i storlek 34.

Lea till höger är 172 cm lång och bär Mozik Contrast Seems Jeans i storlek 31.

 

Här hittar du alla Monkis jeansmodeller!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!