Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Stort grattis NK som fyller 100 år!

nk-fyller-100-ar
Stockholms festligaste galleria, Nordiska Kompaniet, fyller 100 år. Det storslagna firandet inleds i augusti och fortsätter med en höst fylld av överraskningar för alla besökare.
 
Den 22 september 1915 slog Nordiska Kompaniet upp sina portar på Hamngatan i Stockholm. Ett varuhus som skulle komma att betyda mycket för Stockholm och dess invånare. Den fina byggnaden ritades av arkitekt Ferdinand Boberg som hade visionen om att huset skulle utstråla soliditet och värdighet, medan insidan skulle föra tankarna till ett sagolikt slott. NK var även först i landet med den ”rullande trappan” och har alltid legat i framkant i såväl samtida design som gastronomiska upplevelser.
 
Firandet inleds med en veckolång förfest med olika aktiviteter under Fashion Week Stockholm i augusti. NK kommer bland annat att bjuda in allmänheten för att uppleva en modevisning på den annars stängda modeveckan och under jubileumsveckan, 21-29 september, får varuhuset även besök av en rad artister som vill hylla varuhuset med sin musik.
 
 
Av: Elina Malm
Foto: NK

 
 
Läs även:
Världens första modekampanj av och med transpersoner
Människans bästa vän får egen lyxig matbutik i Stockholm
Galna resultatet när 18 länder retuscherar fram sin idealkvinna

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!