Mode

Stylisten: Det här basplagget skulle jag aldrig bära

Alla har vi fått lära oss att det finns vissa plagg som helt enkelt är oumbärliga i garderoben. Här delar en stilexpert med sig av ett annat perspektiv gällande ett av våra mest klassiska basplagg.

Foto: Instagram @elliejeanroyden / Unsplah

Ellie-Jean Royden driver det framgångsrika kontot @bodyandstyle på TikTok där hon delar med sig av stiltips och analyser av vilka kläder som passar olika kroppsformer. I en av sina videor, som har 2,2 miljoner visningar, berättar Royden om ett klassiskt basplagg som hon aldrig bär.

“Döljer allt jag älskar med min kropp”

I det populära klippet berättar Ellie-Jean Royden att hon väljer bort ett av våra mest vanliga basplagg, nämligen t-shirten. Även om detta är ett plagg som många menar är ett absolut måste i garderoben så anser Royden att det inte passar henne.

“Jag köpte dem bara för att jag trodde att man behövde dem [som] basplagg”, säger Royden i videon.

Hon kom fram till att t-shirtarna inte fungerade för henne även om hon försökte anpassa dem till sin kropp genom att knyta dem så att midjan framhävdes. Till slut insåg hon att hon passade mycket bättre i andra typer av toppar.

“Jag insåg att t-shirts fick mig att känna mig väldigt osäker på mig själv”, säger Royden, “för de döljer allt jag älskar med min kropp.”

Lärdomen är alltså inte att t-shirts inte är värda sin investering, utan snarare att man inte ska köpa basplagg enbart för att någon annan rekommenderar dem – särskilt om de inte fungerar för ens egen kroppsform.

I kommentarsfältet skriver flera personer att de känner igen sig i Roydens problem:

“Jag har insett att jag känner likadant inför t-shirts men jag har alltid trott att det är något jag måste ha på mig. Men nej, aldrig igen. Tack för uppmuntran”, skriver en person.

En annan kommenterar: “Håller med! Jag har en stor byst och t-shirts är en av de saker som får mig att se värre ut.”

Spana in Ellie-Jean Roydens uppmärksammade klipp här nedan!

@bodyandstyle Not all basics are right for you/your body type and that’s OKAY! @catekittlitz inspired this ♥️ #bodytypes #capsulewardrobe #stylebasics #clothesihate ♬ Ring of Fire – Johnny Cash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!