Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Stylisterna bakom modeveckan

Kläderna, designerna, modellerna. Det är de som får allt ljus under en modevecka. Men bakom varje visningssuccé finns alltid en stylist.

 

– Martin Hansson och Karolina Skoglund

 

 

Nicole Walker

Nicole Walker stylar Carin Wester och Minna Palmqvists visningar

 

Höstens största trend?
– Trender, trender, trender… jag försöker att inte se mode på det sättet. Däremot kan jag berätta saker jag ser fram emot att styla och bära i höst: Den alldeles för långa byxan som släpar längst marken, skjortor med öppna ryggar, volym och taxklackar.

Ett plagg som alltid gör sig bra på catwalken?
– Lika mycket på catwalken som ute i vinden: den långa kappan. Älskar när tunga tjocka kappor sveper runt på catwalken.

Ditt roligaste minne från Stockholms modevecka?
– Tyvärr är inte Stockholms modevecka särskilt rolig. Människor är mest nervösa och går runt och göra varandra obekväma. Men jag älskar att gå på Ann-Sofie Backs visningar. Kommer alltid därifrån med ett smiley-face.

Ett plagg som gör alla kvinnor snyggare?
– Jag jobbar sällan med ”snyggt”. För mig känns det ganska ointressant. Jag gillar när saker sticker i ögonen. Plagg och former som inte stämmer. Jag tycker väl att en gigantisk skjorta (9XL Dressman) gör alla kvinnor skitläckra.

 

 

Gorjan Lauseger
Gorjan Lauseger stylar Isabell Yalda Hellysazs visning

 

 

Vad har du för förväntningar på höstens modevecka?
– Stockholms modevecka är kort, koncis och alltid modern. I år är några nya utstickare som inte visat tidigare vilket alltid är kul och ger hopp för framtida modeskapare. Jag hoppas på att bli inspirerad och överraskad.

 

Ditt bästa backstage-minne?
– Det var när jag såg en designer i tårar av lycka. De hade kämpat så länge och mycket med att få till sin vision. Det är en ära varje gång jag som stylist får var där och underlätta deras jobb. När det är dags för visning ska man som designer bara få njuta av sina kreationer. Den bästa känslan är när det fungerar.

Vad höjer alltid en en outfit?
– Självförtroende och härlig personlighet. Det kan göra den enklaste looken fantastisk.

 

Och vad sänker en?
– Motsatsen. När man saknar självförtroende i det man har på sig och ser obekväm ut, då blir det lätt en utklädd känsla, något som aldrig är smickrande. Tyvärr är det något man absolut kan se under modeveckan.

 

Maria Montti

Maria Montti stylar Caroline Kummelsteds visning

Vilket är det viktigaste plagget i höst?
– Jag skulle nog säga hatten, som är mer än bara en accessoar. Den gör sig fin när hösten smyger sig på i kombination med en rock med större krage.

Ditt roligaste stylingminne?
– Det är svårt att säga. Alla mina uppdrag är roliga och jag har haft chansen att jobba med så duktiga och kreativa människor. Men världspremiären för ”Prometheus”, uppföljaren av ”Alien”, tillsammans med Noomi Rapace var superkul att göra.

Vad är nyckeln till en karriär som stylist?
– Ett stort intresse för mode och design. Och sen ha turen att folk tycker det man gör är fint och vill anlita en.

Favoritdesigner?
– Rei Kawakubo för Comme des Garçons.

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!