Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Supermodellens nya uppdrag: att rädda världen

 
 
Toni Garrn är rankad som en av världens 50 största modeller. Hon har och går fortfarande visningar för Chanel och Balmain som såväl Ralph Lauren och Victoria’s Secret. Hon slog igenom 2008 och gick då helt exklusivt för Calvin Klein vilket även var hennes första visning någonsin. Då 15 år. Idag är hon 22 år gammal och trots arbetsgivare andra bara kan drömma om är hon en tjej som skulle kunna jämföras med ”the girl next door”. Hon har båda fötterna på jorden, hon är snäll, trevlig, spontan och rolig och ägnar en stor del av sin lediga tid åt välgörenhet. En helylletjej helt enkelt.
 
I ett svinkallt men soligt New York, under en fotografering för Lindex nya ”Super Role Model” kampanj i en betongklädd studio i Chelsea, möter vi supermodellen Toni Garrn som öppnar upp konversationen med ett stort och inbjudande leende.
 
 
Stressig dag förstår jag?
– Ja haha. Det här är tredje och sista dagen för oss. Så jag känner mig lite sliten eftersom det har varit ganska långa dagar. Men jag klagar inte. Jag älskar mitt jobb. Alla här är även så trevliga vilket gör allt väldigt enkelt. Plus att jag är jätteglad över att jag får vara en del av den här kampanjen.
 
 
Du är ju tillsammans med Liya Kebede och Christy Turlington nya ansiktet utåt för Lindex nya ”Super Role Model” kampanj som uppmärksammar Lindex kärnvärden – positivitet, skönhet, det kvinnliga och en medvetande samhörighet. Hur känns det att bli kallad för en ”Super Role Model”?
– Det är såklart jätte smickrande. Jag själv brinner väldigt mycket för välgörenhet och tycker det är jätteviktigt. Sedan har jag ju personligen Christy Turlington som en egen förebild. Så att få synas och bli jämförd med henne är superhäftigt. Båda två är verkligen jättegulliga tjejer och vi har haft riktigt kul de här senaste dagarna. Jag är jätteglad över att Lindex valde just oss som ”Role Models”.
 
 
Du har nyligen blivit internationell ambassadör för Plans “Because I’m a girl” kampanj som syftar till att ta upp frågan om könsdiskriminering i världen. Kan du inte berätta lite mer om det?
– Jag började som ambassadör i år men jag har sponsrat Plan sedan jag var 15 år gammal. Jag kontaktade dem för jag ville göra mer. Jag har tyvärr inte så mycket tid över men alla kan göra något. Jag har en ganska stor Instagram med över 200 000 följare som är den perfekta plattformen att få ut sitt budskap på. Så, förutom att dela bilder på mig själv, vill jag även passa på att dela saker jag brinner för där. Jag älskar barn och vill själv gärna ha många barn. Jag har en stor släkt med bland annat 15 kusiner så jag värderar familjen högt. Problemet i Afrika är att flera barn inte får rätt utbildning. Och att många tjejer är rädda för att gå till skolan eftersom de mest finns manliga lärare. Så jag hjälper till att sponsra med pengar så att man ska kunna skola fram mer lärare och framförallt mer kvinnliga lärare. Jag gjorde bland annat ett designsamarbete med jeansmärket ”Closed” där jag designade ett par jeans för dem och där all försäljning av jeansen sedan gick till mitt välgörenhetsprojekt.
 
 
Du jobbar i en ganska ytlig bransch där mycket fokus ligger på utsidan. Hur mycket vikt lägger du själv på det?
– Det är såklart jätteviktigt eftersom jag jobbar som modell. Jag är faktiskt väldigt noggrann med vad jag äter. Jag är bland annat laktosintolerant och de i sin tur tar ju bort onyttigheter som ost, pasta, olika desserter, grädde, youghts etc. Men jag äter inte heller kött eftersom jag aldrig har gillat det. Däremot älskar jag fisk och speciellt sushi eftersom jag är säker på vad som finns i. Sedan älskar jag även choklad och äter det i princip varje dag. Lite onyttig måste man ju få vara. Men enligt mig kommer den största skönheten från insidan och så gör även kärlek. Så jag boostar min insida genom att ge och få så mycket kärlek som möjligt av min familj och mina vänner. Man får bara kärlek om man ger kärlek, det är en cirkel som måste gå ihop, och som jag hela tiden försöker hålla intakt.
 
 
Text. Caroline Sandström, @carolinesandst
Foto. Lindex

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!