Mode

Susanne Histrup: “Det dyraste jag köpt i klädväg är min bröllopsklänning”

Susanne Histrup
Mitt Modeliv med Susanne Histrup – en fyrabarnsmamma, civilekonom och egenföretagare som älskar mode, matlagning, resor och inredning. Dessutom driver hon en populär livsstilsblogg på Chic.se
 
När jag var tjugo såg jag ut som…
En av grabbarna fast med blå mascara och matchande mörkblå eye liner. Jag pluggade i Lund och tjejerna och killarna klädde sig precis likadant – på pricken. Timberland-skor, jeans (Levi’s 501 och senare revolutionerade Filippa K-looken med de första stretchjeansen), Ralph Lauren skjortor och så hade man ofta en sjal i halsen. Väldigt preppy wanna be…
 
Men nu när jag har hittat min stil skulle jag beskriva den som…
Färgglad, mönstermixad, oängslig och chic. ”Zigzagging is the new black” är mitt motto.
 
Min mest minnesvärda stilmiss var när…
När jag i gymnasiet bar på tok för stora cowboy boots från Skouno, svarta leggings, en ganska ful poncho från Flash och cowboyhatt från Marlboro Classic inköpt för dyra pengar i Köpenhamn. Det såg ut som jag skulle på maskerad men det skulle jag givetvis inte. Jag gick på skolgården som Clint Eastwood och såg till att ingen missade mig. Sjukt nöjd med min vilda western look!
 
Jag trivs bäst att gå klädd i…
Schysta klackar eller flats från Christian Louboutin, Valentino eller Chanel. Skinnyjeans från GAP eller Uniqlo, en färgglad sidenblus eller krispig vit bomullsskjorta och till bär jag en Missoni eller MSGM-kavaj eller Missoni-kofta. Jag bär ofta ganska stora accessoarer till. Favoriterna är mina armband från Hermès och mina halsband från Chanel och Shourouk. På sommaren bär jag nästan uteslutande shorts som jag klär upp eller ner beroende på vad jag ska göra.
 
Det dyraste jag köpt i klädväg är…
I klädväg är det min bröllopsklänning som syddes upp i Miami hos en erkänd bröllopsdesigner. Resorna dit för att prova den gjorde ju också att slutpriset skenade iväg samt att dollarkursen då var skyhög. Men det var det värt.
 
Min stilförebild är…
Jag älskar italienskan Viviana Volpicellas stil. Färgglad, mönstermixad och orädd. Jag tycker överlag att italienskorna klär sig bäst i världen. Klassiskt med en twist.
 
Det värsta jag vet när folk tar på sig är…
Alltså det finns ju mycket som är fruktansvärt fult men folk får faktiskt ha på sig vad de vill. Jag bryr mig inte bara jag slipper att bära det.
 
På min dödsbädd kommer jag inte ångra att jag…
Valde att leva livet precis som jag gjort. What’s done is done och jag älskar mitt liv med allt vad det innebär.
 
Det första jag gör när jag kommer hem är att…
Tvätta händerna.
 
Något folk inte vet om mig är…
Att jag har en fobi och är livrädd för möss. Jag gillar att fiska och får alltid napp. Är en jäkel på att köra bil och slutade bita på naglarna i samband med att jag började blogga på CHIC för 2,5 år sen.
 
Av: Elina Malm
 
 
Läs även Mitt Mode liv med:
Oscar Arrsjö: ”Så fort man kommer utanför tullarna står Foppatoffelsmännen där
Sandra Beijer: ”Det här ger mig rysningar
Hanna MW: ”Jag har en fruktansvärd klaustrofobi

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!