Mode

SVENSKA DAGMAR NOMINERAD TILL INTERNATIONAL WOOLMARK PRIZE

Det här året gör International Woolmark Prize comeback och DAGMAR är ett av de nominerade märkena till priset. International Woolmark Prize är en global modetävling som under 50-talet var en språngbräda till framgången både hos Yves Saint Laurent och Karl Lagerfeld. Tävlingen hyllar designers och deras förmåga att producera innovativa och kreativa merinoullplagg. Stuart McCullough, exekutiv chef för Woolmark, berättade för WWD att tävlingen kommer anordnas i China, Indien, Australien, Storbritannien, Frankrike och Italien och att varje vinnare av de olika länderna kommer vinna ett ekonomiskt bidrag och chansen att delta i den internationella finalen där vinnaren kommer kamma hem 100,000 australienska dollar.

Svenska DAGMAR har fått äran att representera Sverige i den prestigefyllda tävlingen och nomineringen baseras på DAGMARs ”förståelse för merinoull som ett ”modefiber” och ambitionerna på den internationella modemarknaden.” Fokus på hållbarhet i design och produktion vägde även tungt vid nomineringsarbetet. Förmågan att designa både vardags – och lyxplagg med tidlös kvalitet stämmer bra överens med de ideal Woolmark förespråkar.

Första deltävlingen i Europa äger rum den 12 juli och de andra europeiska märkena som är nominerade är, Andrea Incontri, Andrea Pompilio, Anthony Vaccarello, Christian Wijnants, CO|TE, Hana Zarubova, House of Dagmar, Ipek Arnas, James Long, Jan Taminiau, JW Anderson, Maria Barros, Michael Sontag, Moises Nieto, Nina Skarra, Niyazi Erdogan, Olympia Le-Tan, Rene Storck och Zdenka Imreczeova.

I den europeiska juryn i år sitter kända namn som Alexandra Shulman, chefredaktör för Vogue UK, Christiane Arp, chefredaktör för Vogue Germany, Dean och Dan Caten duon bakom Dsquared2, brittiska designern Giles Deacon och Tim Blanks, redaktör för hemsidan style.com

 

Av. Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!