Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

SVERIGES BÄST KLÄDDA MAN

Kim Cesarion, vinnare av CafŽs stora modepris 2013. Foto: Isabel Svensson

 

Succéartisten Kim Cesarion har fått en välklädd start på karriären. Igår korades han titeln Sveriges bäst klädda man 2013 då herrtidningen Café utsåg de bäst klädda svenskarna inom en rad olika kategorier.

 

För elfte året i rad delar tidningsmagasinet Café ut Cafés stora modepris 2013 och en rad andra utmärkelser. Det är främst Sveriges bäst klädda man som koras men bland titlarna finns även bäst klädda- kvinna, skådespelare och TV-personlighet. Det är Sveriges första och enda etablerade utmärkelse inom manlig stil.

 

– Det här är jätteroligt, helt fantastiskt. Jag har alltid varit intresserad av kläder men jag följer inga trender eller vet vad som är hype just nu. Det blir mycket kostymer men jag gillar att matcha dressade plagg med streetwear och klär mig i det jag känner mig bekväm i, säger artisten Kim Cesarion, bäst klädda man 2013 och tilläger;

– Jag varierar mig mycket och ingen ska kunna gå till en butik och köpa en Kim Cesarion-outfit. Vi svenskar är duktiga på basplagg men borde våga ta ut svängarna mer och inte klä oss som alla andra.

 

Svenskt mode har vuxit sig stort de senaste åren något som märks inte minst när modeåret ska summeras och priser delas ut. Titeln Sveriges bäst klädda kvinna tilldelades Carina Berg – som idag är en av de mest eftertraktade programledarna och har en säker stilkänsla i TV-rutan. Bland övriga vinnare syns TV4:s VD Carsten Almqvist och skådespelaren Fares Fares.

 

Kim Cesarion berättar om var hans outfit på bilden ovan kommer ifrån;

– Det är ett par enkla byxor från COS tillsammans med ett par dressade skor från Mark McNairy´s samarbete med Caliroots. En tunn stickad tröja från Tiger där även kavajen är från. Sen en kamouflagemönstrad scarf och en keps som jag köpte på en marknad i Los Angeles när jag var där. Solglasögonen kommer ifrån Tom Ford.

 

Här är listan på alla som tilldelades priser som bäst klädda under Cafés stora modepris 2013, igårkväll på Grand Hotell.

Bäst klädda man: Kim Cesarion

Bästa klädda kvinna: Carina Berg

Årets designer: Jessy Heuvelink för J.Lindeberg

Bästa klädda affärsman: Casten Almqvist

Bäst klädda TV-Personlighet: Tommy Myllymäki

Bäst klädda skådespelare: Fares Fares

Bäst klädda idrottsman: Albin Ekdahl

 

Text. MARTIN HANSSON Foto. ISABEL SVENSSON

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!