Mode

Svettlukt på kläderna? – Överraskande skafferivaran gör susen

Vissa material är svårare än andra när det kommer till att få bort svettlukt. Har du problem med något av dina favoritplagg? Sörj inte! Vi berättar hur du ska göra för att kläderna enbart ska lukta rent och fräscht i fortsättningen. En ledtråd – du hittar hjälpen i ditt eget skafferi!

Foto: Instagram @steamerystockholm

Har du också några plagg i garderoben med envisa svettfläckar under armarna? Kanske har du fått bort själva fläckarna men lukten sitter kvar? Du är långt ifrån ensam om det problemet. Med en enkel vara som de flesta har i skafferiet blir du av med problemet på nolltid. Lösningen stavas: ättika!

Skölja, spraya, tvätta

Du kan antingen skölja plagget i ättika, spraya med ättika eller tvätta med ättika. Antingen lägger du plagget i en balja med vatten och en skvätt ättika och låter det ligga ca 30 minuter innan tvätt, eller så sprayar du på problemområden inför tvätt alternativt häller en halv deciliter i tvättmaskinens förprogram.

Några andra möjliga lösningar på problemet kan vara att blanda bikarbonat med vatten så att det blir som en pasta, gnugga på fläckarna och sedan låta verka i tjugo minuter. Skölj sedan med kallt vatten innan du tvättar plagget. Det finns också textilspray att spraya på tyget och även en steamer och klassisk vädring är ett möjligt sätt!

Foto: @steamerystockholm

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!