Mode

8 modetrender att ha koll på våren 2021

Året har knappt börjat och vi blickar redan fram mot vårens mode! Våren 2021 finns det några trender som kommer att dominera lite extra – här listar vi 8 av dem!

Foto: @leoniehanne, @mikaelahallen. Skjorta från Notion of Form

1. Oversizade kavajer och skjortor

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Leonie Hanne (@leoniehanne)

I vår kommer vi att se stora skjortor och kavajer. De sistnämnda får gärna ha markerade axlar och bäras med tightare byxor eller shorts för en extra 80-talsaktig silhuett.

2. Blommigt 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Leandra Medine Cohen (@leandramcohen)

Varsågod att citera en ironisk Miranda Priestley i Djävulen bär Prada: “Florals for spring? Groundbreaking”.  Men blommigt är ett måste på modescenen så gott som alla år, så även 2021.

3. Braletter och synliga bh:ar

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sylvie Mus (@sylviemus_)

I vår spår trendoraklen att vi kommer svassa runt på gatorna i ytterst korta toppar. Vill du känna att du faktiskt har kläder på dig? Satsa på en något mer täckande variant och bär med högmidjad byxa eller kjol och oversizekavajen. Den vågade går mer “röda mattan i Hollywood”-style och bär den tvådelade kostymen med en liten triangelbehå.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av NET-A-PORTER (@netaporter)

4. Vida byxor

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Monikh Dale (@monikh)


Ett annat perfekt plagg att bära med den pyttelilla toppen är de vidare byxorna, som även de står högt upp på trendlistan i år. Satsa på ett par riktigt löst sittande jeans (du vet, som en lagom övergång från att ha bott i mjukisbyxor hela 2020) eller på andra ännu mjukare material.

5. Cutouts

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Mikaela Hållén 🪐 (@mikaelahallen)


Vare sig du satsar på plagg med några få hål på väl valda ställen, eller hela plagg som utformats likt ett nät, så kommer du att pricka in en av de största trenderna våren 2021.

6. Flossdetaljer

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Michael Kors (@michaelkors)

Cutouts och minitoppen har ett gemensamt tema: bar hud. Denna hud ska våren 2021 prydas av band och snören som gärna får knytas korsat eller lite hur som helst. Namnet kommer från att det kan likna tandtråd (ja, det är sant). Våren 2021 är också säsongen då lågt skurna plagg, burna med en stringtrosa som får sticka fram, eller plagg som får det att de ut som att du visar en del av en liten trosa, är tillbaka (ja, alla ni som minns 00-talet: det är sant).

7. Pasteller

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Leonie Hanne (@leoniehanne)


Liksom blommigt är detta en given, men ack så älskvärd, vårtrend! Vi spår dessutom, inte helt oväntat, att du kan ta fram dem nästa vår och sommar igen – bättre för både dig, din plånbok och klimatet än ett trendplagg som bara lever en säsong!

8. Statementkappor


Allt går ju i cykler – och efter ett år då vi glidit runt i bekväma loungewear-set:s och praktiska dunjackor är ju det enda vi vill att klä upp oss. Det gör vi helst i färggglada och mönstrade kappor i alla möjliga färger och material. Den som syns mest vinner!

Källor: The Trend Spotter, Harper’s Bazaar, Marie Claire

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!