Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Tyllkjol – så stylar du trendplagget som ett proffs

Balletcore är hetare än någonsin, vilket bara kan betyda en sak: dags att slå till på en tyllkjol! Vi guidar dig till hur du sätter din egen prägel på en av årets största trender.

Foto: Alamy

Ända sedan Carrie Bradshaw för evigt förändrade vårt förhållande till mode i Sex and the City har vi drömt om att bära upp en tyllkjol lika nonchalant som hon gör i introt till den älskade serien.

Vår besatthet av detta iögonfallande plagg blev knappast mindre när Sarah Jessica Parker syntes i en liknande look i uppföljaren And Just Like That – denna gång iförd en randig tröja i lekfulla färger och vita boots.

Foto: Alamy

Det är dock inte bara Carrie som älskar tyllkjolar: nyligen syntes detta plagg nämligen på Chanels visning under modeveckan i Paris, ofta i kombination med vita strumpbyxor och håruppsättningar prydda av sidenband.

Det verkar med andra ord som om ballerinatrenden – även kallad “balletcore” – har nått sin kulmen och det finns knappast en bättre tid att investera i en läcker tyllkjol!

Hur stylar vi då detta drömmiga plagg 2024?

Antingen satsar du helhjärtat på ballerina-looken och kompletterar kjolen med ett linne och ballerinaskor (eller enkla sandaler) – eller så gör du som Carrie och kontrasterar kjolen med något mer oväntat, som en sweatshirt, kavaj eller läderjacka. Låt fantasin styra, helt enkelt!

Nedan har vi samlat de finaste tyllkjolarna som går att klicka hem just nu!

Tyllkjol - Arket KÖP

Tyllkjol - Arket

Pris: 990 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tyllkjol - Ida Sjöstedt KÖP

Tyllkjol - Ida Sjöstedt

Pris: 2 799 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tyllkjol - Kappahl KÖP
Nästa bild
Tyllkjol - Arket KÖP

Tyllkjol - Arket

Pris: 790 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tyllkjol - Arket KÖP

Tyllkjol - Arket

Pris: 790 kronor.

KÖP

Nästa bild
Faye Tulle Skirt - Ida Sjöstedt KÖP

Faye Tulle Skirt - Ida Sjöstedt

Pris: 6 499 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!