Mode

Ugly Christmas Sweater Day – här är allt du behöver veta

Den 15 december är det “Ugly Christmas Sweater Day”, en tradition som svenskarna anammar allt mer. Men vad handlar dagen egentligen om?

Foto: Bridget Jones

“Ugly Christmas Sweater Day” är dagen då en “ful” jultröja är helt rätt val på jobbet eller i plugget. Traditionen föddes i Vancouver i Kanada då ett par vänner bestämde sig för att anordna en temafest med fula jultröjor för att samla ihop pengar till en väns cancerbehandling.

Konceptet blev en succé och snart spreds idén så till den grad att dagen “Ugly Christmas Sweater Day” infördes. Denna dag firas nu i flera länder världen över och infaller på den tredje fredagen i december, vilket i år är den 15:e december.

Vilka jultröjor räknas som “fula”?

På senare år har traditionen tagit fart även här i Sverige. Inför årets “Ugly Christmas Sweater Day” har Klarna och Partykungen tagit fram statistik som visar att försäljningen av “fula” jultröjor har ökat i år i jämförelse med samma period i fjol.

Så vad är då “ful” jultröja? Här går åsikterna isär, men det handlar oftast om en stickad tröja. För vissa räcker det med ett lagom juligt mönster för att tröjan ska räknas in i kategorin, andra väljer mer extrema varianter med LED-ljus, högtalare och utstickande detaljer.

Källa: National Today

.

Foto: Bridget Jones

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!