Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Underviktiga och minderåriga modeller förbjuds i nya regler

Lyxkonglomeraten LVMH och Kering, som äger flera stora modemärken, har skapat nya regler för att förbättra arbetsvillkoren för modeller.

Foto Dominique Maitre/WWD/REX/Shutterstock

LVMH och Kering, två av världens största modekonglomerat, har samarbetat för att förbättra arbetsvillkoren för modeller i branschen. Kering äger Gucci, Saint Laurent, Balenciaga och Stella McCartney med flera, medan LVMH äger bland annat Louis Vuitton, Christian Dior Couture, Céline och Marc Jacobs.

Inför New York Fashion Week presenterade Kering och LMVH det nya regelverket som syftar till att skydda modellernas hälsa, välbefinnande och rättigheter. Enligt reglerna måste kvinnliga modeller vara storlek 32 eller större, och manliga modeller måste vara storlek 44 eller större. Kvinnor i storlek 30 förbjuds att arbeta med alla Kering- och LVMH-märken. Vidare så råder förbud mot att använda modeller under 16 år för både visningar och plåtningar. Modeller mellan 16 och 18 år får heller inte arbeta mellan 22 och 06, och måste vara i sällskap av en förälder eller vårnadshavare.

Kering och LVMH kommer bara arbeta med modeller som kan uppvisa läkarintyg, och de kommer att ha en psykolog/terapeut som finns till hands för modellerna om de önskar under arbetstimmarna. “Vi hoppas att inspirera hela branschen att följa efter, vilket gör en stor skillnad i arbetsvillkoren för modeller över hela världen”, sa François-Henri Pinault, VD för Kering, i ett uttalande.

Källa Harper’s Bazaar

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!