Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Välkommen som ny bloggare, Niklas Berglind!

Niklas Berglind
 
Niklas Berglind är stylist, moderedaktör på tidningen QX och musikalartist. Han tycker att mode ska vara lekfullt och ser sig själv som stil-schizofren. Den här veckan börjar han blogga på Metro Mode.
 
Hallå där Niklas! Roligt att du ska börja blogga hos oss på Metro Mode! Välkommen!
 
Vad kommer man hitta i din blogg?
– Det kommer bli en salig blandning från mitt arbete som stylist. Det är olika varje dag. Nya ansikten, kända och okända. Ni kommer också får läsa om träning, hälsa och skönhet, blandat med vintips och resor.
 
Hur kommer det sig att du jobbar med mode, tror du?
– Jag har alltid haft ett brinnande intresse för stil och jag har alltid fascinerats av hur man kan leka med siluetter och uttryck. På teatern, som varit min arbetsplats i många år, är det just det som är magin; att genom en ny outfit få bli någon annan. Det är kanske därför jag är så stil-schizofren.
 
Vad har du för relation till mode och specifikt trender?
– Jag arbetar med modejournalistik varvat med stylistuppdrag för TV och olika tidningar. Det ingår i mitt arbete att vara påläst och veta vad som kommer, men det handlar också mycket om att tolka bruset. Idag är det så många olika trender parallellt, vilket gör modet så roligt och föränderligt.
 
Vilket är ditt bästa stylingtips just nu?
– Just nu gillar jag lager på lager, olika typer av denim, mixade texturer och färger, men hyfsat tonalt. Denim i jacka, skjorta och byxa är schysst och ger en avslappnad men dressad look. Mocka och skinn är också kul att mixa. Lekfullt är ett bra ledord.
 
Om man har 500 kronor kvar att lägga på vår-outfiten, vad borde man köpa då?
– Gå till någon skön vintagebutik och hitta en snygg, perfekt sliten, kortare jeansjacka. Det funkar till precis allt. Matcha gärna med skjorta och slips till kostymbrallan och ett par snygga loafers eller boots.
 
Niklas blogg hittar du på: niklas.metromode.se
 
 
Av. Jenny Lacis
Foto. Privat

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!