Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

5 sätt att få din designerväska att hålla längre

En riktigt snygg märkesväska är ofta ett efterlängtat köp och därför vill vi såklart kunna njuta av den länge. Det finns några saker du bör tänka på för att din nya lyxiga designerväska ska vara i toppskick så länge som möjligt, vi listar dem nedan!

Foto: Unsplash, @handbagclinic

1. Smörj in eller impregnera

Beroende på vilket material din väska är i så finns det några olika saker som du bär tänka på innan du börjar använda den, samt under tiden. The Waves We Make delar med sig av tipsen för tre vanliga material:

Äkta läder: torka regelbundet av skinnväskan med en lätt fuktad trasa för att hålla den ren och fräsch. Om den har fått en fettfläck ska du istället torka bort fläcken med en torr trasa. Smörj gärna in väskan då och då med ett läderbalsam och låt torka.

Skinnimitation/veganskt skinn: även detta material ska du torka av med en lätt fuktad trasa då och då. Om den har en svårare fläck så kan du blanda lite såpa med vatten och försiktigt gnugga, torka sedan av med en torr trasa.

Mocka: till skillnad från skinn så ska du inte använda vatten på mocka. Däremot kan du, om din mockaväska har fått en fläck, koka upp vatten och låta den ångas där fläcken är. Det gör det nämligen lättare att sedan rugga upp mockan och göra ren den med en mjuk borste. Kom ihåg att impregnera din mockaväska då materialet är extra känsligt för väta!

2. Utsätt den inte för värme

Många märkesväskor är gjorda i skinn och mår därför inte bra av värme. Därför bör du se till att du inte har den i direkt solljus (som dessutom riskerar att bleka väskan) – och definitivt inte lägga den på ett element om den blivit blöt! Om det har skett så bör du istället fylla den med tidningspapper som kan suga upp fukten.

3. Försök undvika väta

Ibland fastnar man i en riktig regnskur, men försök att hålla din fina väska borta från vatten och fukt så gott du kan. Förutom att skinnet inte mår bra av fukten så riskerar det faktiskt också att “blöda”, alltså färga av sig på dina kläder och annat, om väskan blir för blöt – något som gäller så gott som alla läderprodukter.

4. Förvara den på rätt sätt

Det kan vara lockande att ha din väska framme för att titta på, men allra bäst mår den faktiskt om du förvarar den i sin medföljande dustbag (eller ett örngott, om det krisar). På så sätt är den skyddad mot allt från damm till fukt, hårspray och annat som vi kanske inte riktigt tänker på finns i luften hemma hos oss.

5. Följ skötselråden för just din väska

Om du köper en riktigt dyr väska så får du ofta med dig någon form av skötselråd – se till att du följer dessa. Varumärket har bäst koll på sin produkt och vet exakt hur du bör behandla väskan på bästa sätt för att du ska kunna njuta av den så länge som möjligt.

Nedan har vi samlat några tidlösa designerväskor som visserligen kostar en del – men som du kommer att kunna använda under lång tid framöver om du tar hand om dem på rätt sätt.

Källa: Lundbergs, The Waves We Make

GG Marmont Super Mini - Gucci KÖP

GG Marmont Super Mini - Gucci

Pris: 8 628 kronor.

KÖP

Nästa bild
Musubi Micro - Acne Studios KÖP

Musubi Micro - Acne Studios

Pris: 5 999 kronor.

Finns även i svart.

KÖP

Nästa bild
Arrezzo Vacchetta - ATP Atelier KÖP

Arrezzo Vacchetta - ATP Atelier

Pris: 3 999 kronor.

KÖP

Nästa bild
Kate 99 - Saint Laurent KÖP

Kate 99 - Saint Laurent

Pris: 14 109 kronor.

KÖP

Nästa bild
Chevron Love Top - Rebecca Minkoff KÖP

Chevron Love Top - Rebecca Minkoff

Pris: 2 499 kronor.

Finns även i en större modell

KÖP

Nästa bild
Saffiano Galleria Satchel - Prada (second hand genom Luxclusif) KÖP

Saffiano Galleria Satchel - Prada (second hand genom Luxclusif)

Pris: 11 194 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anja Baguette - Nanuschka KÖP

Anja Baguette - Nanuschka

Pris: 4 099 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dionysus Mini - Gucci KÖP

Dionysus Mini - Gucci

Pris: 15 124 kronor.

KÖP

Nästa bild
Large Debby Drawstring - Lauren Ralph Lauren KÖP

Large Debby Drawstring - Lauren Ralph Lauren

Pris: 3 099 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!