Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VECKANS MODENYHETER

stor
 
Hon byter ut Zlatan i senaste Volvo-reklamen, Gucci ändrar på allt in i det sista inför dagens herrmodevisning och det ryktas om att Los Angeles är på god väg till att bli USA:s nya modemecka. Här är veckans modenyheter.
 
 
Swedish House Maffia, sen Zlatan, därefter Robyn och nu senast – Carin Rodebjer. Den svenska designern är Volvos nya ansikte utåt tillsammans med andra svenska kända ansikten.
 
Att Frida Giannini skulle lämna sin roll som chefsdesigner på Gucci visste redan alla. Men att hon i förra veckan lämnade modehuset abrupt och mycket tidigare än planerat visste ingen då hennes anställning egentligen skulle gått ut i slutet av februari. Vem som fyller hennes skor vet vi inte än men ryktet som går avslöjar namn som Tom Ford, Riccardo Tisci, Joseph Altuzarra, Peter Dundas, Christophe Lemaire och Hedi Silmane men även Alessandro Michele, Guccis nuvarande huvud accessoardesigner.
 
I veckan släpptes de första bilderna på jeansjätten Levis och den engelskas webbshoppen Net-a-Porter.com:s senaste samarbete. Kollektionen döpt till ”The Levi’s 501 CT” innehåller tre uppdaterade modeller av de klassiska 501:orna och släpps den andra mars i år.
 
New York har alltid varit modestaden nummer ett i USA. Men nu går rykten om att de kan komma att ändras. Fler märken väljer nämligen att positionera sig i LA och nyligen annonserade Dior att de har valt och kommer att visa sin nya Cruise kollektion där. Men förutom det får även staden sin första riktigt modegalan döpt till “Fashion Los Angeles Awards” som kommer äga rum den 22 januari i år.
 
H&M fortsätter spruta ut samarbete och näst på tur är ett tillsammans med den populära festivalen Cocahella i USA som släpps i slutet av mars.
 
Idag visar Gucci upp sin herrkollektion för hösten 2015. Och “lagom” inför visningen har man bestämt att ändrar på allt in i det sista.
 
 
Text. Caroline Sandström
Foto. Getty Images, All Over Press, Volvo
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!