Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Veckans modenyheter – du inte vill missa

dg
 
Bojkott av D&G. Något som fick stor uppmärksamhet i veckan var bojkotten av Dolce & Gabbana. Elton John drog igång det hela efter att ha läst en intervju med Domenico Dolce och Stefano Gabbana, grundarna till märket, där de uttrycker åsikter kring provrörsbefruktning och surrogatmödraskap. Grundarna ska i intervjun kalla de barns som fötts genom provrörsbefruktning för “syntetiska” och likställer surrogatmödraskap med att “hyra en livmoder”. Bojkotten ledde till att en mängd kändisar hakade på och tog ställning mot modeskaparna.

Värt att nämna är att på sin AW15-visning i februari lät Dolce & Gabbana modellerna ha med sig barn ut på catwalken, vilket uppmärksammades en hel del. Visningen är en av de tio mest sedda visningarna.
 
Giselle. I veckan meddelade världens mest välbetalda modell, Giselle Bündchen, att hon kliver av catwalken. Hennes sista visning blir 20 april i hennes hemstad Sao Paulo. Bündchen kommer dock inte lämna modevärlden helt, utan kommer fortfarande göra en del kampanjer och modejobb.
 
Paper Towns. Trailern till filmen Paper Towns, där it-girlen och modellen Cara Delevingne har huvudrollen, släpptes i veckan. Filmen är baserad på boken med samma namn och ska vara en romantisk och mystisk film. Den har premiär i Sverige 24 juli.
 

 
Rihanna för Dior. Rihanna blir den första mörkhyade kvinnan att fronta en Dior-kampanj. Hon säger att det känns fantastiskt och som en viktigt grej för både hennes kultur och för kvinnor av alla ursprung.
Rihanna kommer vara med i Dios nästa Secret Garden-film, en kampanj i flera delar som stjärnor som Jennifer Lawrence, Natalie Portman och Marion Cotillard också är en del av.
 
H&M Coachella. Nästa vecka kommer H&Ms Coachella-inspirerade kollektion ut. Den kan man redan kolla in och peppa inför festivalssäsongen.
 
H&M och Coachella
 
Kardashian och Kanye. Efter att Zoolander-duon Ben Stiller och Owen Wilson gjorde ett omtalat besök på modeveckan i Paris blev det bekräftat att det blir en Zoolander 2. Tillfrågad att vara med i filmen är Kanye West, som ska ha tackat ja och även försökt få med sin fru Kim Kardashian på ett hörn. I filmen kommer vi även att få se personer som Anna Wintour, Karlie Kloss och Billy Zane.
 
Greenpeace Detox. I veckan släppte Greenpeace en sammanställning över vilka modeföretag som jobbar för en giftfri modeindustri och vilka som motarbetar det hela. De har kategoriserat företagen som detox-ledare, detox-greenswashers och detox-förlorare. Hela 18 stora modeföretag har fått utmärkelsen detox-ledare.
 
 
Text. Jenny Lacis, @jennylacis
Foton. All Over Press och H&M.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!